Κουφονήσια: Το μυστικό των μικρών Κυκλάδων

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν από την πρώτη επίσκεψή σου στο νησί, που τείνει να γίνει ο must προορισμός των απανταχού island hoppers.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Όπως πιθανότατα ήδη γνωρίζετε, τα Κουφονήσια ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων και αποτελούνται από δύο νησίδες, το Άνω και το Κάτω Κουφονήσι. Αν θέλετε να ταξιδέψετε με πλοίο από την Αθήνα, τότε κάλλιστα επιλέγετε ένα δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει επιπλέον ακτοπλοϊκή σύνδεση για τα Κουφονήσια και από το λιμάνι της Ραφήνας. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο Κουφονήσια είναι πως μόνο το Άνω είναι πραγματικά αναπτυγμένο τουριστικά, ενώ το Κάτω είναι αρκετά πιο απομονωμένο. Οπότε θεωρούμε ως δεδομένο πως θα μείνετε στο Άνω Κουφονήσι και πως θα οργανώσετε κάποια ημερήσια εκδρομή ώστε να δείτε και το Κάτω.

Η βασικότερη πληροφορία που χρειάζεστε για το συγκεκριμένο νησί, με την έκταση των μόλις 5,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι πως σε καμία (μα σε καμία!) περίπτωση δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο. Μπορείτε να το γυρίσετε όλο με τα πόδια ή να νοικιάσετε ποδήλατο ή να μεταφερθείτε στις παραλίες μέσω της λάντζας του νησιού. Η δική μας η πρόταση είναι να κάνετε έναν συνδυασμό των παραπάνω, ανάλογα με τη διάθεση της κάθε ημέρας.

Οι παραλίες βρίσκονται όλες στην ανατολική πλευρά του νησιού και ουσιαστικά η μια διαδέχεται την άλλη. Δεν είναι επίσης υπερβολή να πούμε πως η μία είναι πιο όμορφη από την άλλη. Ξεκινήστε με μια βουτιά στον Φανό, συνεχίστε για μια στάση στην Ιταλίδα και καταλήξτε στο Πορί –είναι η μεγαλύτερη και για τους περισσότερους πρόκειται και για την ομορφότερη παραλία του νησιού.



Περισσότερα: bovary

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου