6 ενδείξεις ότι ίσως έχετε θρόμβωση

Θρόμβωση. Αυτή η λέξη φαντάζει υπερβολικά τρομακτική.

Το αίμα πήζει. Έτσι σταματά η αιμορραγία. Όλοι έχουμε δει θρόμβους με τη μορφή ενός κακαδιού ή μελανιάς. Ωστόσο, κάποιες φορές, παρουσιάζονται θρομβώσεις χωρίς λόγο. Όταν γίνεται αυτό, ενδέχεται να πάθετε καρδιακή προσβολή και να εμφανίσετε και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Παρακάτω, θα μάθετε εάν εσείς ή κάποιος δικός σας ενδέχεται να έχει θρόμβωση.

Πρήξιμο στα άκρα. Πρόκειται για ένα είδος θρόμβωσης που ονομάζεται θρόμβωση εν τω βάθει φλεβών (ΕΒΦΘ) και παρεμποδίζει τη ροή του αίματος στο κυκλοφορικό σύστημα. Η ΕΒΦΘ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς δεν επιτρέπεται στο οξυγόνο να φτάσει στα ζωτικά όργανα.

Πόνος στα πόδια ή ευαισθησία. Ένα κοινό σύμπτωμα της ΕΒΦΘ είναι ο πόνος ή η ευαισθησία στο πόδι. Αυτός ο πόνος συχνά περιγράφεται ως κράμπα.

Κόκκινες γραμμές στο δέρμα. Να θυμάστε πως η μελανιά είναι μία μορφή θρόμβωσης. Όμως, οι κόκκινες γραμμές κατά μήκος των φλεβών σας δεν είναι φυσιολογικό φαινόμενο. Αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια. Αυτές οι γραμμές συνήθως ανεβάζουν την τοπική θερμοκρασία της συγκεκριμένης φλέβας του άκρου και το αντιλαμβάνεται κανείς αυτό με την αφή.

Πόνος στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή. Εάν παρουσιάζετε αυτά τα συμπτώματα ταυτόχρονα, ίσως να έχετε θρόμβους στους πνεύμονες. Εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια καθώς οι θρόμβοι αυτοί ενδέχεται άμεσα να αποβούν θανατηφόροι.

Δύσπνοια. Εάν δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε, ίσως έχετε θρόμβους στους πνεύμονες. Ίσως επίσης να παρουσιάσετε κολπικό πτερυγισμό, ταχυκαρδία ή ζαλάδα. Όλα αυτά τα συμπτώματα χρήζουν άμεσης ιατρικής παρέμβασης.

Ανεξήγητος βήχας. Εάν βήχετε χωρίς λόγο, παρατηρήστε τους ρυθμούς της καρδιάς σας καθώς και εάν έχετε πόνο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή. Εάν βήχετε και παρουσιάζετε ταυτόχρονα οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, καλέστε το γιατρό σας.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε θρόμβωση, αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια. Καλέστε το γιατρό σας ή πάτε στο νοσοκομείο. Οι θρόμβοι ενδέχεται να είναι θανατηφόροι. Μην το αμελήσετε.


Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας remedydaily.com, giatros-in.gr

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου