Η άγνωστη σταύρωση κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821

Ο αργός και βασανιστικός θάνατος του ήρωα Χατζή Λάμπρου Κορομηλά που συνελήφθη από τους Οθωμανούς κατά την πολύμηνη πολιορκία της Ακρόπολης

Ησταύρωση αποτελεί μια από τις πιο αποτρόπαιες ποινές θανάτου που έχει ανακαλύψει ποτέ ο άνθρωπος και εφαρμοζόταν ως επί το πλείστον από Πέρσες, Σελευκίδες, Ιουδαίους, Καρχηδόνιους και Ρωμαίους επί περίπου χίλια χρόνια, από το 6ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 4ο αιώνα μ.Χ. και βέβαια με αυτό τον τρόπο άφησε την τελευταία του πνοή ο Ιησούς Χριστός στη Γη σύμφωνα με τις ιερές Γραφές. Η ποινή εφαρμοζόταν σε υποκινητές θρησκευτικών ή πολιτικών εξεγέρσεων αλλά και σε άτομα που δεν είχαν πολιτικά δικαιώματα, όπως ήταν οι δούλοι και οι πειρατές.

Τον καταδικασμένο σε σταύρωση, τον υποχρέωναν να περπατήσει κουβαλώντας το σταυρό, ενώ σε όλη τη διαδρομή το μαστίγωμα συνεχιζόταν με αποτέλεσμα να ανοίγονται βαθιές πληγές. Καμιά φορά μάλιστα τα κόκκαλα στην άκρη του κνούτου (σ.σ. του δερμάτινου μαστίγιου που συνήθως απολήγει σε λωρίδες με κρεμασμένα σφαιρίδια) έσπαζαν και λειτουργούσαν σαν μικρές λεπίδες.



Περισσότερα: newsbeast

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου