Μετακίνηση εκτός νομού: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για το Πάσχα – Οι εξαιρέσεις και τα πρόστιμα

Εκδόθηκε η ΚΥΑ που προβλέπει την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό για τις διακοπές του Πάσχα, όπως είχε κάνει γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάσχα στην πόλη και με κάθε επισημότητα λοιπόν καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής εκδόθηκε η ΚΥΑ που απαγορεύει τις μετακινήσεις εκτός νομού με ισχύ από σήμερα 23 Απριλίου μέχρι και τις 10 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται: «Κατά τον χρόνο εφαρμογής της παρούσας, απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας».

Ειδικώς στην περίπτωση της Αττικής η μετακίνηση απαγορεύεται:

  • Εκτός των ορίων της Περιφέρειας.
  • Από ή προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.
  • Οι εξαιρέσεις για μετακίνηση εκτός νομού

Από τα μέτρα, εξαιρούνται οι περιπτώσεις που αφορούν τις ακόλουθες μετακινήσεις:

  • Aπό και προς την εργασία.
  • Για λόγους υγείας, μόνο για μετακίνηση σε δημόσια δομή υγεία με πιστοποίηση και έγγραφο της ίδιας της δομής, εκτός σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.
  • Μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας για την πιστοποίηση της οποίας απαιτείται Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https://www.aade. gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.
  • Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή ο μετακινούμενος έχει την υποχρέωση να έχει μαζί του και να επιδεικνύει στα όργανα ελέγχου, πέραν της βεβαίωσης κίνησης, και: ληξιαρχική πράξη θανάτου και άδεια ταφής, ενώ μάλιστα ο συνολικός χρόνος μετακίνησης δεν πρέπει να ξεπερνά τις 48 ώρες.
  • Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ο μετακινούμενος γονέας κατ’ εφαρμογή της παρούσας υποχρεούται να φέρει και να επιδεικνύει στα όργανα ελέγχου εα) στην περίπτωση διαζυγίου, αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, εβ) στην περίπτωση διάστασης, υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και εγ) σε κάθε περίπτωση, πρόσφορα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου, όπως τίτλο ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο.



Περισσότερα: sputniknews

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου