Ημερήσια απόδραση από το Ηράκλειο: Φαράγγι Βενεράτου - Δάσος Ρούβα - Λίμνη Διγενή (Pic)

Τι καλύτερο από μια απόδραση στην φύση ειδικά αυτό τον καιρό που η καραντίνα μας έχει γονατίσει και το μυαλό μας έχει πήξη από την κλεισούρα.

Λίγο έξω από το Ηράκλειο και ποιο συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Γέργερη, επισκευθήκαμε τρία υπέροχα μέρη και σας μεταφέρουμε μοναδικές εικόνες.

Φαράγγι Βενεράτου 

Διασχίζοντας το χωριό Γέργερη, βρίσκουμε τον δρόμο που μας οδηγεί σε ένα μικρό φαράγγι λίγων μόνο μέτρων το οποίο δεν μπορούμε να το διασχίσουμε, όμως μας προσφέρει πολύ όμορφες εικόνες. 

Το πρώτο πράγμα που συναντάμε στην αφετηρία είναι το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου σχεδόν μέσα στον βράχο.




Στην συνέχεια πέρα από το μαγευτικό τοπίο βλέπουμε και το μονοπάτι που μας οδηγεί σε έναν καταρράκτη σχετικά μικρό, όμως εντυπωσιακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως τους καλοκαιρινούς μήνες που ενδεχομένως ο ποταμός στερεύει τότε μπορεί να διασχιστεί περνώντας από ένα σημείο του ποταμού.




Δάσος Ρούβα 

Συνεχίζοντας την βόλτα μας και αφού φύγαμε από Φαράγγι του Βενεράτου, ανεβήκαμε ψηλά στο δάσος του Ρούβα.

Παρόλο που πιστεύαμε λόγο εποχής ότι δεν θα έχει πολύ πράσινο, τελικά οι εικόνες μας αποζημιώσανε. καθώς όχι μόνο ήταν καταπράσινα αλλά έτρεχαν και τα νερά του ποταμού προσδίδοντας στο τοπίο μια απίστευτη ομορφιά.






Λίμνη Διγενή

Καθώς πήραμε τον δρόμο για την επιστροφή κάναμε μια στάση στην τεχνητή λίμνη του Διγενή που βρίσκετε πριν το χωριό Γέργερη.

Γύρο από την λίμνη υπάρχει ένα μονοπάτι το οποίο το διασχίζεις ενώ παράλληλα παρατηρείς την λίμνη, τις χήνες και τα παγώνια που στολίζουν το τοπίο.


Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε τα παγώνια που ζουν στην λίμνη. Εσείς τα βλέπετε άραγε τα δύο παγώνια;





Παρακάτω βλέπουμε τις χήνες της λίμνης που παρά την ομορφιά τους δεν τις λες και φιλικές. Εμείς  πάντως συνιστούμε να τις θαυμάσετε από απόσταση. 



Μια ημερήσια εκδρομή στην ύπαιθρο για να ξεφύγουμε  από την καθημερινότητα είναι ότι χρειάζεται ο καθένας μας. Αρπάξτε την ευκαιρία και ξανά νιώστε... 

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου