Περισσότεροι από 2,5 δισ. Τυραννόσαυροι ρεξ τρομοκρατούσαν την ζωή στην Γη

Ονομάστηκε rex (βασιλιάς) και όχι άδικα αφού ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος την εποχή που ζούσε στον πλανήτη. Ο Τυραννόσαυρος ρεξ έγινε χάρις και στην βιομηχανία του θεάματος το… σήμα κατατεθέν του κόσμου των δεινοσαύρων και αποτελεί το διασημότερο μέλος τους. Ήταν ο μεγαλύτερος σε μέγεθος, ισχύ και μοχθηρότητα θηρευτής που εμφανίστηκε ποτέ στην στεριά του πλανήτη.

Οι τυραννόσαυροι αποτελούν μόνιμο αντικείμενο ερευνών της επιστημονικής κοινότητας και κάθε χρόνο παρουσιάζονται πολλές μελέτες που αφορούν την ανατομία του, τον τρόπο ζωής του, τις συνήθειες του, την συμπεριφορά του και γενικά οτιδήποτε σχετίζεται με αυτόν. Έχει υπολογιστεί ότι κάθε δαγκωνιά του T-rex είχε ισχύ 20-57 χιλιάδες Newton, περίπου 2-6 χιλιάδες κιλά. Είναι φυσικά το ισχυρότερο δάγκωμα που γνωρίζουμε να έχει υπάρξει ποτέ στην φύση.

Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Science» ερευνητές με επικεφαλής τον Τσαρλς Μάρσαλ, διευθυντή του Μουσείου Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλι, αναφέρουν τον αριθμό των T.rex που πάτησαν το πόδι τους στον πλανήτη μας.



Περισσότερα: naftemporiki

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου