Κοροναϊός - Ελλάδα: Κατάργηση SMS και άρση μέτρων με «ασπίδα» τα εμβόλια

Τα σενάρια για λιανεμπόριο, σχολεία και εστίαση - Πάνω από το 10% του πληθυσμού έχει εμβολιαστική κάλυψη - Σε Αττική και Θεσσαλονίκη το 60% των κρουσμάτων - Τι ισχύει για το εμβόλιο της Astrazeneca και τις αλλεργίες - Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό των 65 - 69 ετών

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκει την Ελλάδα η τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, μήνα που έσπασε όλα τα αρνητικά ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας. Μπορεί οι αριθμοί που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να προοιωνίζουν μια σχετική σταθεροποίηση της κατάστασης -σε υψηλά, πάντως, επίπεδα- ωστόσο οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται ακόμα διστακτικοί στις διατυπώσεις τους, αναμένοντας μεγαλύτερο χρονικό εύρος και σταθερά υψηλό αριθμό ελέγχων για να αποτυπώσουν μια πιο ασφαλή εικόνα και να εισηγηθούν την σταδιακή χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Η κυβέρνηση εξετάζει να ζητήσει στις 5 Απριλίου το άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς click away. Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας ζητά επανεκκίνηση της εκπαίδευσης αρχής γενομένης από τα Λύκεια και τα Γυμνάσια.

Για να μπορέσει να βρεθεί η χρυσή τομή είναι πιθανό να δούμε το εξής σενάριο: Την πρώτη εβδομάδα να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα και μια εβδομάδα μετά να ακολουθήσουν τα μεγάλα εμπορικά με click away.

Η εστίαση δεν φαίνεται να είναι προς το παρόν στο τραπέζι της συζήτησης. Όταν όμως τεθεί θέμα, πιθανώς στις 12 ή 19 Απριλίου, τότε ουσιαστικά θα πάψει να έχει λόγο και το SMS στο 13033. Το θέμα των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, δεν αποκλείεται να τεθεί ακόμα και από το προσεχές Σαββατοκύριακο.



Περισσότερα: protothema

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου