Το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τη μνήμη του A. Hilboll

Μετά την απώλεια του καθηγητή Δρ. Andreas Hilboll, ο οποίος ήταν το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Κρήτη, το Πανεπιστήμιο Κρήτης προσφέρει τέσσερα βραβεία με το όνομα «Andreas Hilboll» για να τιμήσει τη μνήμη του και να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των εργαστηρίων και πανεπιστημίων της Βρέμης και Κρήτης.

Πρόκειται για το Εργαστήριο Μοντελοποίησης και Παρατήρησης του Συστήματος της Γης (LAMOS) του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βρέμης (Γερμανία) και το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (Ε.ΠΕ.ΧΗ.ΔΙ) του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ελλάδα).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Κρήτης, «ο Ανδρέας ήταν ένας ταλαντούχος νέος επιστήμονας, παρακινούμενος από την δίψα του για καλύτερη κατανόηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής και την αγάπη του για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς νέων επιστημόνων. Ήταν ένας εξαιρετικός και αφοσιωμένος ερευνητής, ένα ιδιαίτερα ευφυές άτομο, ένας εμπνευσμένος δάσκαλος και ένας παθιασμένος σύμβουλος. Το πιο σημαντικό, ο Ανδρέας ήταν ένα εξαιρετικά ευγενικό και γενναιόδωρο άτομο που φρόντιζε τους άλλους και ήταν πάντα διαθέσιμος για να συζητήσει τυχόν προβλήματα και να βρει λύσεις. Ο Δρ Andreas Hilboll ήταν ένα πολύ σεβαστό και αγαπημένο μέλος της διεθνούς κοινότητας ατμοσφαιρικής χημείας».



Περισσότερα: efsyn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου