«Θαύμα» με δίχρονο παιδί που έπεσε σε βαρέλι: Εμφάνισε σφυγμό μετά από τρεις ώρες

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση του δίχρονου παιδιού από την Κρήτη που δίνει μάχη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι γονείς του παιδιού το μετέφεραν χωρίς σφυγμό στο κέντρο Υγείας Χάρακα στο Ηράκλειο όπου οι γιατροί επί τρεις ολόκληρες ώρες προσπαθούσαν να το επαναφέρουν στη ζωή κάνοντάς του ανάνηψη, χωρίς αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει το cretapost, ο πρωτόκολλο στους πνιγμούς αναφέρει πως το σώμα πρέπει να ζεσταθεί και επί 45 λεπτά πρέπει οι γιατροί να προχωρούν στην ανάνηψή του από τη στιγμή που έχουν χαθεί οι αισθήσεις.

Ωστόσο, οι γιατροί δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να προσπαθούν για τη ζωή του παιδιού. Στη μάχη ρίχτηκαν μία γενική γιατρός, ένας παιδίατρος, ο οδηγός του ασθενοφόρου και η νοσηλεύτρια του κέντρου Υγείας Χάρακα.

Τελικά, μετά από τρεις ώρες διαπίστωσαν πως το παιδί δεν επανερχόταν και το δήλωσαν νεκρό.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για να πάει να παραλάβει τη σορό για να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γιατρού που επανέφερε το παιδί στη ζωή, συντελέστηκε ένα θαύμα.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μαζί με τη γιατρό, βρίσκονταν καθοδόν για να παραλάβουν τη σορό ενώ οι γιατροί έκαναν, όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο, ένα τελευταίο καρδιογράφημα για να δώσουν την ισοηλεκτρική γραμμή. Τότε, σαν από θαύμα, το παιδί εμφάνισε σφυγμό.

Μετά από τόσες ώρες προσπαθειών ανάνηψης και αφού ζεστάθηκε το σώμα του, το δίχρονο παιδί έδειξε σημάδια ζωής περίπου στις 20.00 το βράδυ. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, άρχισε να κυλά το αίμα του και να πηγαίνει στην καρδιά δίνοντας καρδιακό παλμό.



Περισσότερα: topnews

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου