Ο Ερντογάν ο μεγάλος «τυχερός» του πρωτοχρονιάτικου λαχείου

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην αγόρασε καν λαχείο για την πρωτοχρονιάτικη κλήρωση, αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στο να είναι ο μεγάλος κερδισμένος του πρώτου αριθμού.

Το μεγάλο βραβείο της πρωτοχρονιάτικης κλήρωσης του Milli Piyango (του αντίστοιχου ελληνικού Λαϊκού Λαχείου στην Τουρκία) έφτασε φέτος στο ποσό ρεκόρ των ύψους 100 εκατ. λιρών (περίπου 11,1 εκατ. ευρώ).

Ο λαχνός που κέρδισε το ποσό αυτό είχε τέσσερα στελέχη, εκ των οποίων είχε πουληθεί μόνο το ένα στην επαρχία της Μαγνησίας, στη δυτική Τουρκία. Ο τυχερός εισπράττει το 1/4 του συνολικού ποσού, δηλαδή 25 εκατ. τουρκικές λίρες (2,8 εκατ.ευρώ). Τα υπόλοιπα τρία στελέχη δεν είχαν πουληθεί και άρα τα 75 εκατ. λίρες (8,3 εκατ. ευρώ) που περισσεύουν θα έπρεπε να θεωρηθούν τζάκποτ και να μοιραστούν στην επόμενη κλήρωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της αριστερής τουρκικής εφημερίδας Birgun, το οποίο δεν διαψεύστηκε, το ποσό αυτό δεν μπαίνει στην επόμενη κλήρωση αλλά μεταβιβάζεται στο Ταμείο Περιουσιακών Στοιχείων της Τουρκίας (TVF, Türkiye Varlık Fonu).

Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του TVF είναι ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αντιπρόεδρος του μέχρι πρόσφατα ήταν ο γαμπρός του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος αντικαταστάθηκε όταν παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον περασμένο Νοέμβριο.



Περισσότερα: Cnn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου