Θετικά τα σημάδια για τον ελληνικό τουρισμό: Ποια χώρα θα στηρίξει την Ελλάδα

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φετινή τουριστική κίνηση από τη Γερμανία στην Ελλάδα, αν το επιτρέψει βέβαια η εξέλιξη της πανδημίας - Κρίσιμοι παράγοντες ο εμβολιασμός και τα πρωτόκολλα μετακίνησης εντός Ε.Ε. 

Βρισκόμαστε στην εποχή που οι περισσότεροι Γερμανοί προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές επιλέγοντας πολλές φορές κάποιον όμορφο προορισμό στην Ελλάδα. Φέτος όμως, εν μέσω του δευτέρου κύματος της πανδημίας, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Πως προβλέπεται να εξελιχθεί o τουρισμός στην Ελλάδα με προέλευση τη Γερμανία; Πως επηρεάζει η εξέλιξη της πανδημίας;

Σχετικά αισιόδοξοι οι γερμανοί τουριστικοί πράκτορες

Ως ένα έτος μετάβασης βλέπουν το 2021 οι μεγάλοι γερμανοί tour operators, έπειτα από τα σοβαρά οικονομικά πλήγματα της περασμένης χρονιάς. «Αντιδράσαμε με σημαντική εξοικονόμηση κόστους και εξασφάλιση ρευστότητας. Ωστόσο, τα κρατικά δάνεια δεν είναι δώρα και θα εξοφληθούν με τόκους. Η ζήτηση για ταξίδια υπάρχει και με τα υγειονομικά μέτρα που έχουν εισαχθεί θέλουμε να αναδυθούμε από την κρίση δυνατοί», δήλωσε μιλώντας στη Deutsche Welle o Βαγγέλης Γεωργίου, υπεύθυνος επικοινωνίας Διεθνών Αγορών TUI Group. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον μεγάλο γερμανικό κολοσσό.


Περισσότερα: newsbomb

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου