Το εντυπωσιακό υποβρύχιο δάσος από έλατα μέσα σε λίμνη

Ανά τον κόσμο υπάρχουν υπέροχα τοπία με δάση και εξίσου υπέροχα τοπία με λίμνες. Ή τοπία με λίμνες που περιβάλλονται από καταπράσινα δάση. Όταν, όμως, το ένα από τα δύο αυτά στοιχεία, και πιο συγκεκριμένα το δάσος, βρίσκεται στην κυριολεξία μέσα στο άλλο, τότε μια μικρή ανατριχίλα η αλήθεια είναι ότι την νιώθετε.

Όπως το τοπίο που αντικρίζει κανείς στην λίμνη Kaindy στο Εθνικό Πάρκο Kolsay Lakes National Park, κοντά στην πόλη Almaty, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στο νοτιοανατολικό Καζακστάν. Μια κατολίσθηση, λοιπόν, πριν από έναν αιώνα ήταν αρκετή για να δημιουργηθεί αυτό το μοναδικό σε όλο τον κόσμο τοπίο με ένα δάσος από έλατα να βρίσκεται στο βυθό μιας λίμνης.

Όλα ξεκίνησαν το 1911, όταν ένας ισχυρός σεισμός στα βουνά Tian Shan προκάλεσε μια μεγάλη κατολίσθηση, η οποία κατέστρεψε ένα υπάρχον φαράγγι και σχημάτισε ένα φυσικό φράγμα. Με την πάροδο του χρόνου, οι βροχοπτώσεις γέμισαν την περιοχή, βυθίζοντας το δάσος από έλατα και σχηματίζοντας τη λίμνη Kaindy μήκους 400 μέτρων.Περισσότερα: newsbeast

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου