Φονικό στην Κρήτη: Η μουσική οδήγησε στον θάνατο τον γιο από το χέρι του πατέρα

Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου πέρασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο 55χρονος πατέρας προκειμένου να απολογηθεί για την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε στη Θέρισσο, στο Ηράκλειο, ανήμερα των Χριστούγεννων με τον 26χρονο δεύτερο γιο της οικογένειας να τραυματίζεται σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο και να αφήνει στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από δύο ημέρες νοσηλείας, την τελευταία του πνοή στην Εντατική.

«Δυστυχώς ο 26χρονος έπαθε αιμορραγικό σοκ και εξέπνευσε» επισήμανε ο διοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Κ. Τερζάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο καβγάς που σημειώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων ήταν ανάμεσα στον 55χρονο πατέρα και τον 24χρονο γιο του, που τα έβαλαν με τον 26χρονο, επίσης γιο της οικογένειας. Ωστόσο τα πράγματα φαίνεται να… ξέφυγαν όταν πάνω στον καβγά ο 55χρονος πατέρας πήρε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε τον 26χρονο γιο του.

Η λογομαχία που εκτυλίχθηκε σε φονικό

Σύμφωνα με όσα είπε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της η μητέρα, η ημέρα των Χριστουγέννων ξεκίνησε όμορφα για την οικογένεια, με φαγητό και ποτό, καθώς ήταν και η ονομαστική γιορτή του μεγάλου γιου. Το απόγευμα, όπως ανέφερε, εμφανίστηκε στο σπίτι η φίλη του μικρότερου γιου και τότε ο πατέρας ζήτησε από τον 26χρονο να αφήσει τον αδερφό του να διαλέξει τη μουσική στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, o 26χρονος φέρεται να αντέδρασε έντονα και να βγήκε έξω από το σπίτι, όπου τον ακολούθησε ο μικρός και αντάλλαξαν χτυπήματα με τα χέρια, ενώ στον καβγά ενεπλάκη και ο πατέρας.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε η μητέρα, κάποια στιγμή ο μικρότερος μπήκε στο σπίτι προκειμένου να πλυθεί και τότε εκείνη αντιλήφθηκε πατέρα και μεγάλο γιο να έχουν πέσει στον δρόμο. Όπως είπε, πλησίασε και είδε το παιδί μαχαιρωμένο. 

Συχνοί οι καβγάδες μεταξύ τους

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το μοιραίο εκείνο βράδυ των Χριστουγέννων είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Μάλιστα το θύμα λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, ενώ οι καβγάδες μεταξύ τους ήταν συχνοί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτα μάλωσαν έντονα τα δύο αδέλφια. Η λογομαχία μεταξύ των δύο αδελφών δεν άργησε να μετατραπεί σε συμπλοκή. Ο κατηγορούμενος αδελφός μπήκε μέσα στο σπίτι με αίματα. Τότε ο 55χρονος πατέρας βγήκε έξω από το σπίτι και άρχισε να κυνηγάει τον 26χρονο με ένα κουζινομάχαιρο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ασθενοφόρο αμέσως μετά το συμβάν καθυστέρησε να φτάσει στο σημείο.

Αρνείται ότι μαχαίρωσε τον γιο του

Ο 55χρονος πατροκτόνος, ο οποίος αρνείται ότι μαχαίρωσε τον γιο του, όταν ενημερώθηκε ότι ο 26χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, αντέδρασε ήπια.

Μάλιστα η σύζυγος του 55χρονου, η οποία παρέδωσε το φονικό κουζινομάχαιρο, στηρίζει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον 24χρονο γιο της και υποδεικνύει τον πατέρα ως τον δράστη της υπόθεσης.

Με βάση πληροφορίες, το 26χρονο θύμα ήταν γνωστός των αστυνομικών αρχών για υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και κλοπών.

Ο 55χρονος και ο 24χρονος γιος του πέρασαν την Κυριακή το κατώφλι του εισαγγελέα και πήραν 24ωρη προθεσμία για να απολογηθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα απολογηθούν χωριστά ο πατέρας από τον γιο, ενώ κρατούνται επίσης χωριστά.

Απολογείται ο 24χρονος

Λίγο μετά τις 13:00, ο 24χρονος γιος πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να απολογηθεί για την αιματηρή συμπλοκή που έγινε ανήμερα των Χριστουγέννων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 24χρονος αρνείται κάθε κατηγορία.



Πηγές:  cretapost.gr, cretalive.grzougla

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου