ΗΠΑ: 38 Πολιτείες και εδάφη προσφεύγουν κατά της Google, την κατηγορούν για μονοπωλιακή πρακτική

Οι γενικοί εισαγγελείς 38 Πολιτειών των ΗΠΑ και αμερικανικών εδαφών υπέβαλαν αγωγή εναντίον της Google για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, κατηγορώντας τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης για πρακτικές που αλλοιώνουν τον ανταγωνισμό στη διαχείριση των διαφημίσεων.

«Οι Πολιτείες ισχυρίζονται ότι η Google διατηρεί παράνομα τη μονοπωλιακή της δύναμη στις μηχανές αναζήτησης και σε συναφείς διαφημιστικές αγορές μέσω μιας σειράς συμβάσεων και αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς», ανέφερε η ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα του Κολοράντο, που ηγείται της προσφυγής.

Οι κατηγορίες στην ομαδική αυτή αγωγή προχωρούν ένα βήμα παραπάνω από εκείνες του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, που τον Οκτώβριο ξεκίνησε επίσης δικαστικό αγώνα κατά της Google, κατηγορώντας την ότι έχει δημιουργήσει ένα «παράνομο μονοπώλιο» στην αναζήτηση στο διαδίκτυο και στη διαφήμιση. Οι ενάγουσες Πολιτείες και εδάφη ζητούν την ενοποίηση της αγωγής τους με εκείνη του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία του Κολοράντο.



Περισσότερα: iefimerida

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου