Καλλισθενική γυμναστική με τον Γιώργο Κουρτέση (Video)

Πρόκειται για την ιδανική προπόνηση που μπορούμε να κάνουμε σπίτι, μιας και δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό.

Τι είναι όμως η καλλισθενική γυμναστική;

Η καλλισθενική αγωγή σου χαρίζει σθένος και κάλλος, συν του ότι σφίγγει, δίνει γράμμωση, αδυνατίζει χωρίς μηχανήματα και βάρη, χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματός σου και ισορροπώντας στο σώμα του άλλου ή σε κάποιο μονόζυγο.

Είναι το σύστημα προπόνησης που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες πολεμιστές και αθλητές για να προετοιμάσουν το σώμα και το πνεύμα τους για μάχη, αγώνες ή απλώς για να αθληθούν και να επιτύχουν το σωματικό αλλά και πνευματικό κάλλος και σθένος.

Αυτή η γυμναστική περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο αναερόβιες ασκήσεις που δρουν συνεργατικά και συντονισμένα, με βασική αντίσταση το ίδιο σωματικό βάρος χρησιμοποιώντας ελάχιστο ή καθόλου εξοπλισμό και δεν χρειάζεται να πας σε κάποιο γυμναστήριο.

Στόχος της καλλισθενικής είναι η συμμετρική ενδυνάμωση όλων των μυών του σώματος, τόσο των καρδιακών όσο και των σκελετικών, η ανάπτυξη της λειτουργικής δύναμης και κινητικότητας, καθώς και άλλων δεξιοτήτων όπως η ισορροπία, ο συντονισμός και ο σωματικός έλεγχος.

Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε μερικές ασκήσεις από τον κερκυραίο αθλητή-μοντέλο Γιώργο Κουρτέση που έρχεται να μας δείξει ότι η Κέρκυρα δεν βγάζει μόνο ωραίες φωνές αλλά και καλούς αθλητές και τον οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε και στο instagram στο IG:@kourtesisway για περισσότερο υλικό και περισσότερες συμβουλές.

About George Tservakis

3 σχόλια: