Καθολικό lockdown από το Σάββατο και για 3 εβδομάδες - €800 σε εργαζόμενους που θα μπουν σε αναστολή

Επισημαίνοντας ότι οδηγός στις όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης και του ιδίου είναι πάντα τα επιστημονικά δεδομένα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την είσοδο της χώρας σε ένα νέο γενικευμένο lockdown, χρονικής διάρκειας τριών εβδομάδων.

"Θέλουμε τους πολίτες συμμάχους σε αυτήν τη νέα μεγάλη προσπάθεια, την οποία καλούμαστε να κάνουμε. Αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης που έχουμε δείξει στην πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά και μέχρι σήμερα πρέπει να εξακολουθούμε να το δείχνουμε. Τα επιστημονικά δεδομένα δεν πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης. Τις αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και εγώ, αλλά τα επιστημονικά δεδομένα επάνω στα οποία στηρίζονται οι αποφάσεις είναι αδιαπραγμάτευτα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του:

- Από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου θα μπούμε σε ένα οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων για ολόκληρη τη χώρα, το οποίο θα κρατήσει για τρεις εβδομάδες. Δηλαδή, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

- Ενεργοποιούνται τα SMS.

- Ανοιχτά παραμένουν σουπερμάρκετ, φαρμακεία, δομές υγείας, η διανομή του έτοιμου φαγητού.

- Μία σημαντική διαφορά σε σχέση με αυτό που συνέβη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είναι ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, αλλά και τα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες θα παραμείνουν ανοιχτά. Κλειστά θα είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια, τα οποία θα λειτουργήσουν με καθεστώς τηλεκπαίδευσης.



Περισσότερα: capital

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου