Πάνος Κρασσάς: "Ζω" - Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο

Αν και νέος στην μουσική βιομηχανία, ο Πάνος Κρασσάς έρχεται δυναμικά για να αφήσει το δικό του στίγμα.

Έχει καταγωγή από την Νάξο, μεγάλωσε αγαπώντας την μουσική ενώ τα τελευταία χρόνια μένει στην Αθήνα όπου και εργάζεται.

Του αρέσουν τα ταξίδια και είναι ονειροπόλος, αφού όλη μέρα τόσο στο σπίτι του όσο και στην δουλειά του ακούει μουσική και τραγουδάει. Το 2020 το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα καθώς υπογράφει δισκογραφικό συμβόλαιο με την Keys Records.

Από πόσο χρονών θυμάσε τον εαυτό σου να αγαπάει την μουσική;

Από όσο θυμάμαι τον εαυτό είμαι κάθε μέρα παρέα με τη μουσική.Απο τα 7 μου κιόλας ξεκίνησα με τα μουσικά όργανα, πρώτα ήταν η κιθάρα μετά προστέθηκε το μπουζούκι και περίπου στην ηλικία των 12 αποφάσισα πως θέλω να συνοδεύω τη μουσική με τη φωνή μου. Κ αφού κ αυτή είναι ένα μουσικό όργανο διάλεξα να τραγουδάω.

Πειραματίζεσε με την μουσική; θα δοκίμαζες και άλλα ήδη;

Ο κάθε καλλιτέχνης έχει το στυλ του, τα είδη μουσικής που ερμηνεύει αλλά και τις δικές του εμπειρίες ζωής που τον κάνουν να ταξιδεύει μέσα στους στίχους. Είμαι ένας άνθρωπος βέβαια που πιστεύω πως στη μουσική δεν υπάρχουν στεγανά οπότε όσο μπορώ πειραματίζομαι. Το μόνο που με νοιάζει είναι το κομμάτι που θα μου δωθεί να το ερωτευτώ και να με κάνει να θέλω να ταξιδέψω μαζί του..

Ποιά είναι η γνώμη σου για τα talent show; Θα δήλωνες συμμετοχή;

Έχω λάβει μέρος σε talent show και συγκεκριμένα στο voice. Προχώρησα αλλά  δεν ξέρω αν θα το έκανα ξανά. Είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία αλλά πιστεύω πως ο κάθε καλλιτέχνης έχει πολλά περισσότερα να δείξει από το ενάμιση λεπτό περίπου που του αναλογεί. Για μένα οι ευκαιρίες είναι έξω και όχι μέσα σ' ένα κουτί.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες;

Υπάρχουν αγαπημένοι καλλιτέχνες αλλά δεν θα ήθελα να ονοματισω αυτή τη στιγμή. Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν την δική τους ιστορία, τις δικές τους ιδέες αλλά και τις δικές τους πορείες στο χώρο. Τους σέβομαι όλους και τους εκτιμώ! Όλοι ανεξαιρέτως είναι καλλιτέχνες που αυτό σημαίνει πολλά παραπάνω από την απλή έννοια της λέξης! Βέβαια δεν μπορώ να κρύψω την αγάπη που είχα για τον αείμνηστο Γιάννη Πουλόπουλο.. Για μένα ήταν η έμπνευση μου , τα τραγούδια του πάντα φώτιζαν τα μαθήματα μου, ο τρόπος ερμηνείας του με καθήλωνε αλλά και η ηρεμία και ο σεβασμός που έβγαζε στο πρόσωπο του Μ έκανε να μην έχω κανέναν πάνω από εκείνον. ,Με λίγα λόγια ήταν ο πρώτος άνθρωπος που άκουσα και είπα "θέλω να γίνω τραγουδιστής". Το όνειρο μου λοιπόν και την αγάπη μου για τη μουσική, έμμεσα, το οφείλω σε εκείνον κ όταν έμαθα το γεγονός ενα μουσικό μου κομμάτι ράγισε !

Αγαπημένα τραγούδια;

Είναι πολλά.. Όλα τα τραγούδια είναι μια ιστορία που κάποιος μας την αφηγείται..  Αυτή την περίοδο μου έχει μείνει το Σκόνη και Θρύψαλα από τον Στέφανο Κορκολή  Αυτό που θα πω είναι ότι σπίτι μου όταν θέλω να χαλαρώσω , να ηρεμήσω ,να ξεκουραστώ ακούω κλασική μουσική

https://www.facebook.com/panoskrassasofficial/videos/2683462075250826

Υπάρχει στιγμή που αν γύριζες τον χρόνο πίσω θα την άλλαζες;

Όχι καμία..ότι επιλογές έχω κάνει σωστές η λάθος  είναι δικές μου και τις υποστηρίζω πάντα. Αναγνωρίζω λάθη αλλά δεν γυρνάω πίσω ποτέ..Προτιμώ να κοιτώ το μέλλον παρά το παρελθόν..

Διανύουμε δύσκολες μέρες με την πανδημία τον τελευταίο καιρό. Πόσο θεωρείς ότι σε έχει επηρεάσει;

Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε σε μια δυσάρεστη και πρωτόγνωρη κατάσταση με τα επαγγέλματα της τέχνης και του θεάματος να βρίσκονται στη πρώτη θέση της καταστροφής. Ας μην γελιομαστε βέβαια. Όλος ο κόσμος και όλα τα επαγγέλματα βρίσκονται υπό διάλυση. Προσωπικά το πρόβλημα το βλέπω πιο πολύ συλλογικά παρά ατομικά. Για παράδειγμα αν δεν υπάρχει η διασκέδαση και το θέαμα πως ένας ταξιτζής θα βγάλει το μεροκάματο του αφού περιμένει πώς και πώς τη παρασκευή και το σαββατο; πως ένας μαγαζατορας θα προμηθευτεί πρώτες ύλες αν ειδικά μιλάμε για ένα εστιατόριο με ζωντανή μουσική; ο προμηθευτής; ο μάγειρας; ο σερβιτόρος; οι γυναίκες που είναι υπεύθυνες για την καθαριότητα του χώρου; και άλλα πολλά!! Γ αυτό λέω πως είναι μια αλυσίδα. Όλοι το περνάμε και όλοι θα το περάσουμε! Υπάρχει κόσμος που αυτή την εποχή είναι πραγματικά στο δρόμο, άλλοι που δεν μπορούν να αγοράσουν τα απολύτως απαραίτητα. Είναι δύσκολα! Αλλά πιστεύω με αλληλεγγύη ο ένας προς τον άλλον,με πίστη,με δύναμη αλλά και με προσευχή όλα θα τα ξεπεράσουμε! Προσωπικά αφού με ρωτάτε σίγουρα με έχει επηρεάσει πολύ αφού η τέχνη και το θέαμα έχει το πιο σκληρό λουκέτο,αλλά πάντα,σε ότι κάνω ψάχνω να βρω κάτι θετικό. Και το θετικό είναι πως σ αυτή τη περίοδο,της πανδημίας, βρήκα τη μουσική μου στέγη, τη μουσική μου οικογένεια και δημιούργησα το πρώτο μου single

"Ζω" μας λές μέσα από το νέο σου τραγούδι τους τίτλους του οποίου υπογράφει ο Αργύρης Ναστόπουλος. Λίγα λόγια;

Το "Ζω" είναι μια ιστορία. Μια ιστορία αφιερωμένη σ εκείνους ή εκείνες που όταν χάνουν μια αγάπη κρατάνε το χαμόγελο γτ τους μένουν χαραγμένες οι όμορφες στιγμές. Με λόγια λόγια είναι η ειρωνία της ζωής αν σκεφτούμε και τη συγκεκριμένη περίοδο που μπορεί όλα ή τουλάχιστον τα περισσότερα να πηγαίνουν άσχημα αλλά κάτι υπάρχει το οποίο μας κάνει και χαμογελάμε. Κ αν έχει χαραχθεί στο μυαλό μας?μας συντροφεύει για πάντα!

Ο κύριος Αργύρης Ναστοπουλος από την πρώτη στιγμή ήταν όπως λέμε "με το χαμόγελο στα χείλη" . Ήταν η βοήθεια μου σε ότι χρειαζομουν, το στήριγμα μου στις τόσες ώρες δουλειάς με απλά λόγια ο απόλυτος επαγγελματίας που χρειάζεται κάθε νέος καλλιτέχνης για να τον συμβουλεύει,να τον καθοδηγεί και να τον βοηθάει καθώς η εμπειρία του είναι τεράστια! Ότι χρειαστώ ότι ώρα και να είναι θα είναι στην άλλη μεριά του ακουστικού και θα δώσει αμέσως τη συμβουλή του. Είναι ο άνθρωπος που είμαι ευγνώμων που δουλεύω μαζί του,έχει τον απεριόριστο σεβασμό μου αλλά και θαυμασμό μου. Θα είμαι πάντα υπερήφανος που δουλεύω μαζί του αλλά και που βρίσκομαι στη οικογένεια της Keys records.

Τι μας επιφυλλάσεις για το μέλλον;

Αυτή τη περίοδο βρισκόμαστε στο στούντιο και ηχογραφούμε το νέο μας τραγούδι που λέγετε "Εσύ είσαι για μένα". Είναι μια ερωτική μπαλάντα η οποία μιλάει και αναφέρεται στον απόλυτο έρωτα! Είχαμε έτοιμες ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις.. Να έχουμε όλοι την υγεία μας και μόλις επιστρέψουμε πρώτα ο Θεός, όλοι στη κανονικότητα που τόσο πολύ περιμένουμε θα ανακοινώσουμε λεπτομερώς τις εμφανίσεις μας.

Θα θέλαμε τις ευχές σου για τον doriforo

Για αρχή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την υπέροχη φιλοξενία , να σας ευχηθώ υγεία ειδικά σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει όλος ο κόσμος και μέσα από τη καρδιά μου εύχομαι τα καλύτερα για το ενημερωτικό σας sait το οποίο βρίσκεται ούτως η άλλως εκ των κορυφαίων την ενημέρωσης

Πάνο σε ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση της συνέντευξης και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου