Φένια Ζαχαρίου: "Ταγκό" - Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο

Η Φένια Ζαχαρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σπούδασε στην δραματική σχολή του Γιώργου Κιμούλη.

Έχει πολλά χρόνια σπουδών πάνω στο τραγούδι, το χορό και το πιάνο. Στο θέατρο έχει παίξει σε μεγάλες παραγωγές musical όπως το "SUGAR-Μερικοί το προτιμούν καυτό" στο θέατρο Παλλάς και το "RENT" στο θέατρο Χώρα, δίπλα σε καταξιωμένους ηθοποιούς και τραγουδιστές (Αθερίδης, Ζουγανέλης, Μακρυπούλια, Βουτσάς, Μαρτάκης, Ματιάμπα.κα.), "Το δικό μας σινεμά" των Ρέππα/Παπαθανασίου με Δέσποινα Βανδή, Σπύρο Παπαδόπουλο, Κώστα Κόκλα, Κατερίνα Λέχου κ πολλούς άλλους, και το "Shrek the Musical" στο εθνικό θέατρο.

Και μουσικός και ηθοποιός. Γέννημα θρέμμα της τέχνης... Πώς ξεκίνησε αυτή η αγάπη; 

Είμαι παιδί καλλιτεχνικής οικογένειας με πατέρα μαέστρο/ενορχηστρωτή και παππού τραγουδιστή. Ανήκω στην κλασσική μάλλον παροιμία με το μήλο και τη μηλιά!

Τι θεωρείς ότι σε εκφράζει περισσότερο;

Σίγουρα η μουσική. Δε θα πω απαραίτητα το τραγούδι, αλλά ό,τι έχει να κάνει με μουσική. Ακόμα και οι περισσότερες παραστάσεις που συμμετείχα ήταν μιούζικαλ. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή χωρίς μουσική.

Φέτος είχες την τιμή να δουλέψεις δίπλα στην Πέγκυ Ζήνα. Λίγα λόγια για αυτή την συνεργασία.

Είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική συνεργασία που έχω μέχρι στιγμής στο χώρο του τραγουδιού. Ήταν ένα καινούριο, μεγάλο βήμα για μένα. Η Πέγκυ εκτός από υπέροχη τραγουδίστρια, είναι και υπέροχος άνθρωπος και νιώθω πολύ τυχερή και χαρούμενη που μου δόθηκε πέρσι αυτή η ευκαιρία. Μακάρι, όταν με το καλό ανοίξουν όλα (είμαι αισιόδοξη), να ξανασυνεργαστούμε!

Ποια είναι η γνώμη σου για τα talent show; Θα δοκίμαζες να συμμετάσχεις;

Είναι κάτι που με ρωτάνε συχνά γνωστοί και φίλοι αλλά η απάντηση είναι πάντα η ίδια. Νομίζω πως όχι. Καταλαβαίνω τους ανθρώπους που πηγαίνουν. Είναι δελεαστική η προοπτική της δημοσιότητας και αναγκαία για τη δουλειά μας. Και ίσως για κάποιους να αποτελούν τη μόνη διέξοδο σε αυτό το χώρο. Αλλά είναι κάτι που δε με εκφράζει. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τηλεόραση που ο βασικός σκοπός της είναι η τηλεθέαση. Δε θα ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία. 

Μαζί με την Φένια στην φωτογραφία  είναι οι χορεύτριες: Λουίζα Πυριόχου-Γκυ, Ελένη Δημακουλέα, Σοφία Ζαχαρίου, Γεωργία Μπότσα

Ποιο είδος μουσικής θεωρείς ότι σε αντιπροσωπεύει;

Σιχαίνομαι τις ταμπέλες στην τέχνη. Αν κάτι μ’ αρέσει, αν ένας ήχος ή μια φωνή έχει κάτι να «πει», θα μ’ αρέσει ανεξάρτητα από ποιο είδος προέρχεται. Το ίδιο ισχύει κατά τη γνώμη μου και για όλες τις μορφές τέχνης. Έχω προβληματιστεί πολύ γενικά με το θέμα «είδος». Θεωρώ, λοιπόν, ότι ανήκω στην ποπ μουσική. Αλλά οι επιρροές μου και τα ακούσματά μου ανήκουν σε πολλά άλλα είδη όπως μιούζικαλ, τζαζ, ποπ-ροκ, τα οποία «φέρω» ως καλλιτέχνης και επιδρούν στις επιλογές μου.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες; Μελλοντικές συνεργασίες που θα ήθελες να κάνεις;

Μου φαίνεται δύσκολη αυτή η ερώτηση. Είναι τόσο νωρίς για μένα σε αυτόν το χώρο που δεν ξέρω με ποιον θα ήθελα να πρωτοσυνεργαστώ! Μπορώ όμως να σου πω ότι μουσικά είμαι πιο κοντά στις Μέλισσες. Θεωρώ ότι ο Χρήστος Μάστορας είναι απ’ τους πιο καλούς τραγουδιστές αυτή τη στιγμή. Όσο για τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες… ακούω κυρίως ξένη μουσική οπότε θα αναφέρω ενδεικτικά τους MJ, Lady Gaga, Adele, Beatles, Hozier, John Legend, Justin Timberlake, Jessie J, Leon Bridges. Η λίστα είναι μεγάλη! 

Τώρα που διανύουμε μια δύσκολη περίοδο με τον κορονοϊό πόσο θεωρείς ότι σε έχει επηρεάσει;

Με έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό όπως (σχεδόν) όλους μας. Ο κλάδος του πολιτισμού και της μουσικής έχει υποστεί δυστυχώς ίσως το ισχυρότερο πλήγμα μαζί με τον τομέα της εστίασης. Προσπαθώ να παραμένω αισιόδοξη και δημιουργική ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, να προσαρμόζομαι στις καταστάσεις και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Δεν αντέχω να κάθομαι «ήσυχη», θέλω πάντα να έχω ένα project. Φυσικά με το σκεπτικό ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. 

Και πάμε να μας μιλήσεις για τη συνεργασία σου με τη Heaven και το νέο σου τραγούδι "Τανγκό"...

Μέσα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, είχα την τύχη και την ευτυχία να έρθει στη ζωή μου το «Τανγκό» σε μουσική και στίχους του Βασίλη Κουμεντάκου (τη μουσική συνυπογράφουν ο Sergio T και ο Αποστόλης Κυριακίδης). Κυκλοφόρησε σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες από τη Heaven Music και αποτελεί την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά. Παρά λοιπόν την άσχημη κατάσταση που επικρατεί, δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου για αυτό! 

Πού σε συναντάμε σήμερα;

Σήμερα, και για τον επόμενο μήνα τουλάχιστον, με συναντάτε κυρίως στον καναπέ ή στο γραφείο μου, οπότε ας δώσουμε ραντεβού στα social media για να κάνουμε παρέα! Αν θέλετε όμως πάρα πολύ να με δείτε, μπορείτε να μπείτε στο YouTube και να δείτε το video clip του «Tango» που με πολύ αγάπη και προσπάθεια φτιάξαμε με το σκηνοθέτη μου Απόστολο Ζυγούρη και τους υπερταλαντούχους φίλους/συναδέλφους που συμμετείχαν. Περιμένω εντυπώσεις!

Μελλοντικά σχέδια;

Εδώ κολλάει απόλυτα το «όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει». Δεν ξέρουμε κυριολεκτικά πια τι μας ξημερώνει. Έχω όμως πολλές σκέψεις και ιδέες. Είναι ιδανική η περίοδος για brainstorming! Εύχομαι όλοι σύντομα να μπορούμε να ξανακάνουμε σχέδια χωρίς φόβο, αμφιβολία και ανασφάλεια.

Φένια σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παραχώρηση της συνέντευξης και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα. 

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου