Κοροναίός - Ιταλία: Αποκαλυπτική έρευνα για τον ϊό - Κυκλοφορούσε στην χώρα ήδη από το περασμένο φθινόπωρο

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 κυκλοφορούσε ο κοροναϊός στην Ιταλία, όπως αποκαλύπτει μελέτη του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου του Μιλάνου, δείχνοντας ότι η Covid-19 ίσως μεταδιδόταν πέρα από την Κίνα νωρίτερα απ’ ό,τι πιστευόταν αρχικά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο νέος κοροναϊός και η Covid-19, η αναπνευστική ασθένεια που προκαλεί, ήταν άγνωστα πριν το ξέσπασμα που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην πόλη Γουχάν της δυτικής Κίνας, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ως «ασθενής 0» της Ιταλίας θεωρείται ένας άνδρας σε μια μικρή πόλη κοντά στο Μιλάνο, τη βορειότερη περιοχή της Λομβαρδίας, στις 21 Φεβρουαρίου 2020.

Ωστόσο τα νέα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Tumori Journal του Εθνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου της χώρας δείχνουν ότι το 11,6% των 959 υγιών εθελοντών που μετείχαν σε μια έρευνα για τον καρκίνο των πνευμόνων από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2020 είχαν αναπτύξει αντισώματα στον κοροναϊό πολύ πριν τον Φεβρουάριο, επιβεβαιώνοντας έτσι άλλες προηγούμενες μελέτες.Περισσότερα: Cnn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου