Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη : Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Βιέννης, που άφησε 4 νεκρούς και 22 τραυματίες.

Τις πληροφορίες μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τη δήλωση της οργάνωσης στο Telegram, καθώς επίσης και ισραηλινοί δημοσιογράφοι.

Στις 16 συλλήψεις

Δύο νεαροί Ελβετοί, ηλικίας 18 και 24 ετών, συνελήφθησαν σήμερα στο Βίντερτουρ, κοντά στη Ζυρίχη, στη βόρεια Ελβετία, στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Από τις έρευνες της αστυνομίας κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν οι Ελβετοί υπήκοοι, ηλικίας 18 και 24 ετών. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Βίντερτουρ το απόγευμα της Τρίτης, σε συντονισμό με τις αυστριακές αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία τhου καντονιού της Ζυρίχης.

«Η πιθανή σχέση των δύο συλληφθέντων με τον φερόμενο δράστη των επιθέσεων είναι το αντικείμενο των ερευνών που είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες αρχές», πρόσθεσε.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, η αυστριακή αστυνομία είχε προχωρήσει σε 14 συλλήψεις ατόμων συνδεόμενα με τον βασικό ύποπτο στην επίθεση της Βιέννης.



Περισσότερα: in.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου