Κοροναϊός - Επιστήμη: Εφιαλτική πρόβλεψη για την Ευρώπη: Το εμβόλιο δεν θα σταματήσει τον ϊό

Μια πρόβλεψη σοκ για τον αριθμό των νεκρών στην Ευρώπη εξαιτίας του κοροναϊού. Κι άλλη μια που αφορά στο εμβόλιο που περιμένει ως μάννα εξ ουρανού ο πλανήτης.

Ο αριθμός των θανάτων στην Ευρώπη εξαιτίας της Covid-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κοροναϊός αναμένεται να ξεπεράσει τους 300.000, σύμφωνα με τη σημερινή (10.11.2020) καταμέτρηση του Reuters. Συγχρόνως, όμως, οι αρχές φοβούνται ότι, παρά τις ελπίδες για ένα νέο εμβόλιο, οι αριθμοί των νεκρών και των περιστατικών κορονοϊού θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς η περιοχή βαίνει προς τον χειμώνα.

Με μόλις το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, η Ευρώπη αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τέταρτο των 50,7 εκατ. κρουσμάτων και του 1,2 εκατ. θανάτων παγκοσμίως, ενώ ακόμα και τα καλά εξοπλισμένα νοσοκομεία της αρχίσουν να πιέζονται.

Αφού κατάφερε να θέσει ως ένα βαθμό υπό έλεγχο την πανδημία με εκτεταμένα lockdown, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί από το καλοκαίρι και οι κυβερνήσεις έχουν δώσει οδηγίες για ένα δεύτερο πακέτο μέτρων προκειμένου να περιοριστούν οι κοινωνικές επαφές.



Περισσότερα: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου