Σχολεία: Όλα ανοιχτά στις 7 Δεκεμβρίου - Νέο μήνυμα Μητσοτάκη;

Όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων εξετάζει να ανοίξει η κυβέρνηση σε ακριβώς δύο εβδομάδες. Γιατί οι επόμενες δύο μέρες είναι οι κρισιμότερες από την αρχή της πανδημίας. Οι σκέψεις για νέο μήνυμα του πρωθυπουργού και το στατιστικό από το ΑΧΕΠΑ που “γεννά” ελπίδες.

Συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο προβλέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες, παρά το γεγονός ότι ο κορονοϊός… παραμένει ανάμεσά μας με 1.388 νέα κρούσματα, 84 νεκρούς και 549 διασωληνωμένους σε μόλις 24 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, το κυβερνητικό επιτελείο σκέφτεται να “ανοίξει” όλα τα σχολεία σε 14 ημέρες, κάτι που αναμένεται να εφαρμοστεί αν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές τις επόμενες ημέρες.

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι το ιικό φορτίο στα σχολεία δεν είναι υψηλό, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για χιλιάδες rapid test καθημερινά, ώστε να αποτυπώνεται το ύψος του φορτίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 23.11.2020, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθυνθεί στους πολίτες με νέο μήνυμά του, ώστε να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, όπως η παράταση ή όχι του lockdown.



Περισσότερα: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου