Κοροναϊός - Γερμανία: Μερικό lockdown μέχρι το τέλος Νοεμβρίου

Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από τη Δευτέρα και έως το τέλος του μήνα - Η κυβέρνηση θα δώσει 10 δισ. ευρώ για να αναπληρώσει τον τζίρο των μικρών επιχειρήσεων - Ενισχύσεις και για τους επαγγελματίες ανακοίνωσε η Μέρκελ - Χωρίς θεατές οι  αγώνες της Bundesliga  - Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Μερικό «lockdown» από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και έως το τέλος του μήνα για όλη τη Γερμανία αποφάσισαν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια, ανακοίνωσε πριν από λίγο η καγκελάριος 'Άνγκελα Μέρκελ, καλώντας τους πολίτες σε μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια» προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η κυρία Μέρκελ έκανε λόγο για μια «πολύ δύσκολη μέρα» και, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα περιορισμού, μίλησε για εκθετική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ενώ τόνισε ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να δράσουμε - και μάλιστα τώρα!». Ομοσπονδία και κρατίδια έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία, την εργασία και την οικονομική κατάσταση των ανθρώπων, προσέθεσε.



Περισσότερα: protothema

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου