Συνταγές: Κέικ μπανάνας με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Το υπέροχο banana bread, «μπανανόψωμο» ή banana cake, είναι στην ουσία ένα κέικ μπανάνα στο σχήμα ψωμιού. Γι' αυτό και τα τόσα ονόματα. Γίνεται με λίγα κι απλά υλικά, χωρίς μίξερ και είναι ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Αυτή είναι η αυθεντική αμερικανική banana bread συνταγή. Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο Argiro.gr!

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το κέικ μπανάνας με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 125 γραµ. λιωμένο βούτυρο
  • 200 γραµ. καστάνη ζάχαρη (ή μαύρη ζάχαρη)
  • 2 αυγά χτυπημένα (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 220 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γλ. σόδα μεγερικής
  • 1/3 κ.γλ. αλάτι
  • 100 γραµ. γιαούρτι (ή ξινόγαλο)
  • 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 3 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • 100 γραµ. καρύδια χοντροκομμένα
  • κέικ μπανάνας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εκτέλεση:

  • Για την αυθεντική συνταγή banana bread ή μπανανόψωμο χωρίς μίξερ, χρειαζόμαστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (βούτυρο λιωμένο, αυγά και γιαούρτι).
  • Αν θέλετε να αντικαταστήσετε κάποιο από τα υλικά για το μπανανόψωμο θα βρείτε παρακάτω αντικαταστάσεις υλικών.
  • Βάζουμε το λεμόνι στο γιαούρτι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 5′.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις ή στους 160 °C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουνε μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις 23χ12 εκατ. για να έχει το κλασικό banana bread σχήμα.
  • Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες και μαλακές.
  • Σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις πολύ ώριμες μπανάνες. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο και τη ζάχαρη.
  • Με το σύρμα τα ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, την βανίλια και την κανέλα.
  • Με το σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν να γίνουν κρέμα.
  • Χωριστά σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι με ένα κουτάλι.
  • Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα.
  • Απαλά ανακατεύουμε με το σύρμα. Δεν πρέπει να ανακατεύουμε για πολύ ώρα γιατί θα γίνει πολύ ελαστική η ζύμη του banana bread.
  • Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι, τις πολτοποιημένες μπανάνες και τα καρύδια.
  • Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα του banana bread.
  • Το αδειάζουμε στη φόρμα.
  • Ψήνουμε το μπανανόψωμο για 1 ώρα και 10′ περίπου.
  • Αν ψήσετε στις αντιστάσεις, θα βάλετε το banana bread στην κάτω σχάρα του φούρνου. Αν ψήσετε τον αέρα, θα βάλετε το ταψί στη μεσαία σχάρα.
  • Προς το τέλος του ψησίματος, ίσως χρειαστεί να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο αν έχει πάρει πολύ χρώμα η επιφάνεια του.
  • Αφήνουμε το banana bread στον πάγκο να σταθεί για 15 ´ και μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.


Πηγή: youweekly

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου