Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτές είναι οι ποινές που ανακοίνωσε το δικαστήριο

Ανακοινώθηκαν οι ποινές των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. 13 χρόνια σε όλη τη διευθυντική ομάδα, ισόβια και άλλα 10+4+4 χρόνια στον Ρουπακιά. Στη φυλακή και η Ζαρούλια. Αναλυτικά οι ποινές.

Η μεγάλη στιγμή της Δικαιοσύνης έφτασε, με την απόφαση επί των ποινών των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή να ανοίγει τον δρόμο για να οδηγηθούν οι ναζί στη φυλακή.

Με καθυστέρηση μίας ώρας από την προκαθορισμένη, η συνεδρίαση του δικαστηρίου ξεκίνησε, με το προεδρείο να ανεβαίνει στην έδρα και την Μαρία Λεπενιώτη να ανακοινώνει την απόφαση επί των ποινών των καταδικασθέντων για διεύθυνση, συμμετοχή και δράση στην εγκληματική οργάνωση.

Μετά την εκφώνηση των ονομάτων των καταδικασθέντων (10 εξ αυτών παρόντες στην αίθουσα) ανακοίνωσε τις ποινές.

Αναλυτικά οι ποινές που ανακοίνωσε το δικαστήριο:

  • Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον Νίκο Μιχαλολιάκο διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλο 1 έτος φυλάκιση (συν 1.000 ευρώ) για παράνομη οπλοκατοχή.
  • Ολόκληρη η διευθυντική ομάδα της ΧΑ (Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής) έλαβε ποινή κάθειρξης 13 ετών εκτός από τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο που καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών
  • Στους διευθυντές της οργάνωσης που είχαν και παράνομη οπλοκατοχή (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής και Παππάς), επιβλήθηκε -εκτός από τα 13 χρόνια κάθειρξης- ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 1 έτος και χρηματική ποινή.
  • Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Γιώργο Ρουπακιά για ανθρωποκτονία στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και 10 έτη κάθειρξη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Παράλληλα, επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης 4 ετών για οπλοκατοχή και ακόμη 4 χρόνια για οπλοχρησία.



Περισσότερα: news247

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου