Κοροναϊός - Ελλάδα: Βγήκε από τον «πορτοκαλί» συναγερμό το Ηράκλειο - Τι θα ισχύει

Άλλαξε επίπεδο επικινδυνότητας για τον κορωνοϊό, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, σύμφωνα με το Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου "βγήκε" από τον "πορτοκαλί συναγερμό" και υποβαθμίστηκε στο Επίπεδο 2, δηλαδή στο "επίπεδο επιτήρησης".

Αξίζει να τονιστεί πως οι κάτοικοι και οι επισκπέπτες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου βρίσκονται εν αναμονή του Φύλλου Εφημερίδας Κυβέρνησης (ΦΕΚ), το οποίο θα ορίζει και τυπικά - σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) - τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Η υποβάθμιση αυτή από το Επίπεδο 3 στο 2 για το Ηράκλειο, σημαίνει ότι τα επιπλέον μέτρα που εξήγγειλε χτες στο διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30 ως τις 5 και υποχρεωτική χρήσης μάσκας παντού, δεν θα επηρεάσουν το Ηράκλειο, καθώς τα εν λόγω μέτρα αφορούν τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα επικινδυνότητας 3 και 4.

Ωστόσο, τα μέτρα του Επιπέδου 2, θα ισχύσουν για το Ηράκλειο από τη Δευτέρα όπως ανακοινώθηκε  από το Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειώνεται πως οι υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, δηλαδή τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι, παραμένουν στο Επίπεδο 1, δηλαδή στο "επίπεδο ετοιμότητας".

Τα μέτρα που θα ισχύουν

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται χωρίς περιορισμούς.

Αναφορικά με την εστίαση, αυξάνεται το όριο των ατόμων ανά τραπέζι, το οποίο ορίζεται στα 6 άτομα και τα καταστήματα εστίασης θα παραμένουν - πλέον - κλειστά από τις 12:30 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί (εξαιρούνται οι υπηρεσίες take away και delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ).

Επί παραδέιγματι:

  • Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αντί για τα μεσάνυχτα θα κλείνουν στις 12:30.
  • Για τις συναθροίσεις αλλάζει το επιτρεπόμενο όριο από 9 άτομα με μάσκα σε 50 άτομα με μάσκα.
  • Ο περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία θα πέσει από το 40% στο 20%.
  • Στους χώρους λατρείας θα επιτρέπονται 100 άτομα (με μάσκα) αντί για 50.

Περισσότερα: neakriti

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου