Τραμπ: Την Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ σκοπεύει να ανακοινώσει ως υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να ανακοινώσει σήμερα Σάββατο τη συντηρητική δικαστίνα ομοσπονδιακού εφετείου Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ ως την εκλεκτή του για να καλύψει την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μετά τον θάνατο της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, ανέφεραν χθες δύο πηγές στο Reuters και το CNN, επικαλούμενο ανώτερες πηγές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Παρά τις εναντιώσεις των Δημοκρατικών και ορισμένων μελών του κόμματός του, ο Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσει πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου την διαδικασία αντικατάστασης της Γκίνσμπεργκ, της εμβληματικής φιγούρας του φεμινιστικού κινήματος, που πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 87 ετών.

Δύο πηγές τόνισαν χθες στο Reuters ότι ο Τραμπ σχεδιάζει να προτείνει την Μπάρετ, αλλά προειδοποίησαν ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου μπορεί να αλλάξει γνώμη. Ο ίδιος ο μεγιστάνας πρόεδρος είπε χθες σε δημοσιογράφους ότι έχει πάρει την απόφασή του, αλλά αρνήθηκε να πει ποιο είναι το πρόσωπο στο οποίο έχει καταλήξει.



Περισσότερα: capital 

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου