Ελπίδα Γάδ: "Θες" - Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο


Η Ελπίδα Γαδ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά και κοινωνικά. Στο ενεργητικό της καταγράφεται μία πλούσια συμμετοχή σε πολιτιστικούς (Ομάδα Καβάφη, Ορχήστρα των Κυκλάδων κπλ) και άλλους φορείς, ενώ αυτό που τη χαρακτηρίζει - εκτός από την ευγένεια του χαρακτήρα της - είναι το ταλέντο της στο τραγούδι και τη μουσική, κάτι που την έχει κάνει ευρέως γνωστή στη Σύρο, αλλά και έξω από το νησί.

Έχει συμμετάσχει σε χώρες του εξωτερικού μέσα από τις εμφανίσεις κυρίως της «Ομάδας Καβάφη», στο Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής με την Ορχήστρα των Κυκλάδων, αλλά και με την καλλιτεχνική της παρουσία στη Σύρο,

Την γνωρίσαμε μέσα από το  talent show "The voice" όπου κατάφερε να γυρίσει και τις τέσσερις καρέκλες διεκδικώντας μια θέση στα live. Το ταλέντο της και η θέληση της την βοήθησαν να φτάσει μέχρι και τον τελικό. 


Ελπίδα από πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να αγαπάει την μουσική;
Σχεδόν από πάντα! Έχω χαρακτηριστική φωτογραφία σχεδόν ενός έτους με ένα μεταλλόφωνο μέσα στην κούνια! Μετά από αυτό, είχα την τύχη οι γονείς μου να είναι φιλόμουσοι, και η λίγο μεγαλύτερη αδελφή μου, να παίζει αρμόνιο. Οπότε, γύρω στα 6-7 αρχίζει και επισήμως η ενασχόληση μου με το
αρμόνιο και την μουσική.

Τι είναι για σένα τελικά η μουσική;
Θα ακουστεί κάπως κλισέ, αλλά μάλλον τρόπος ζωής! Έχει τύχει από το να κοιμάμαι και να ακούω ένα συγκεκριμένο κομμάτι στο κεφάλι μου μέχρι και μέσα στην καθημερινότητα, να ΄βλέπω΄ γύρω μου μουσική. Είναι ένα γλυκό ‘σαράκι’.



Σε γνωρίσαμε μέσα από το talent show "The Voice". Πως πήρες την
απόφαση να συμμετάσχεις σε talent show;
Χα! Και εδώ, έπαιξε μεγάλο ρόλο το κεφάλαιο των φίλων στην ζωή μου. Έχω την τύχη να έχω ‘αρκετούς’ από αυτούς. Μια από όλες, έκανε το μεγάλο βήμα και με δήλωσε, και οφείλω να ομολογήσω ότι μου άλλαξε την ζωή αλλά και την οπτική για κάποια πράγματα.

Θα το ξανά έκανες;
Εκ του αποτελέσματος, σίγουρα ναι, εννοώντας την αλλαγή και την ώθηση που έδωσε στην μουσική μου πορεία.


Πως ήταν η συνεργασία σου με την Ελεονώρα Ζουγανέλη στο παιχνίδι;
Φοβερή και τρομερή! Γεμάτη ιδέες, όραμα, ώρες προβών, αδιέξοδου κάποιες φορές, αλλά πάντα στο τέλος, πρυτάνευε η στήριξη και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Δεν έχω λόγια!

Αν και δεν ήσουν η νικήτρια του τελικού, δέχθηκες μια αναπάντεχη πρόταση από την Ελεονώρα. Αντιδράσεις;
Η ωραιότερη πρόταση που θα μπορούσε να έχει γίνει και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα μπορούσα να αποκομίσω από αυτό το ‘ταξίδι’.

Πως αισθάνθηκες που δούλευες στο πλάι της Ελεονώρας;
Αισθάνθηκα τυχερή. Ένα χρόνο πριν, την παρακολουθούσα σε μια συναυλία, και είχα ευχηθεί κάποια στιγμή να βρεθώ επί σκηνής μαζί της. Όπερ και εγένετο!


Έρχεται λοιπόν η κρίση με τον κοροναϊό, σε τι φάση σε πετυχαίνει; 
Με πετυχαίνει δυστυχώς στην καλύτερη μου φάση. Πάνω στο ‘ξεκίνημα’ που λέμε. Όμως παράλληλα, μου έδωσε το χρόνο να επιστρέψω στην Σύρο για ξεκούραση και ανασυγκρότηση μετά από την δυνατή κούρσα του χειμώνα.

"Θες", η νέα σου και ομολογουμένως πολύ όμορφη δουλειά. Λίγα λόγια;
Μια πολύ όμορφη ιδέα που γεννήθηκε ένα ανιαρό βράδυ αυτής της καραντίνας. Ομολογουμένως, στην αρχή προβληματίστηκα λόγω του ‘μεγέθους’ του τραγουδιού και της πρώτης τρομερής ερμηνείας. Όμως η ομαδική δουλειά που έγινε και το αποτέλεσμα νομίζω πως μας δικαίωσε. Να σημειωθεί εδώ, ότι όλοι η παραγωγή έγινε επί συριανού εδάφους και όλοι οι συντελεστές, από το στούντιο, τους μουσικούς μέχρι το συνεργείο και του συμμετέχοντες ήταν μόνιμοι κάτοικοι Σύρου. Σημαντικό νομίζω για μια σταλιά τόπο! 


Τι έχουμε να περιμένουμε από εδώ και στο εξής;
Ο στόχος είναι να συνεχίσει μια ωραία συνεργασία μετά από την ωραία αρχή που έγινε, και φυσικά σιγά σιγά να αποκτήσω την δική μου δισκογραφία. Ξεκίνησα με κάποιες επανεκτελέσεις και υπομονή και μελέτη όλα θα έρθουν θέλω να πιστεύω.

Που σε συναντάμε σήμερα;
Σήμερα, βρίσκομαι και πραγματοποιώ εμφανίσεις στην Σύρο. Λόγω κοροναϊού αλλά και καλοκαιριού και από το Φθινόπωρο, πάλι στην πρωτεύουσα.

Ελπίδα σε ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση της συνέντευξης και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου