Κάλυμνος: Συνελήφθη ιερέας που καλούσε τους πιστούς να μη φορέσουν μάσκες - Η ανάρτηση στο Facebook

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ιερέα στην Κάλυμνο, που καλούσε τους πιστούς μέσω Facebook να μην φορέσουν μάσκες τον Δεκαπενταύγουστο, παρά την πανδημία κοροναϊού και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. 

Το πρωί της Παρασκευής, μία κάτοικος κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, χωρίς ωστόσο να καταθέσει μήνυση. Στην καταγγελία της σημείωνε πως φοβόταν προσωπικά για την εξάπλωση του κορωνοϊού και επιφυλασσόταν να ενημερώσει σχετικά και την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.    

Η επίμαχη ανάρτηση   Στο Facebook, ο ιερέας ζητούσε από τους πιστούς που τον ακολουθούν να μην φορέσουν μάσκα καθώς «η Παναγία θέλει να μας ασπαστεί» (σ.σ έχουν διατηρηθεί τα κεφαλαία):  «ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΈΣΕΙ ΜΑΣΚΑ ΣΤΗΝΕ ΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΊΑ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΌΚΟ. Η ΜΗΤΈΡΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΌΣΩΠΑ ΜΑΣ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΠΊΣΤΗ ΜΑΣ !!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΣΠΑΣΤΕΙ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ. Σε αγαπάμε Παναγία μου, και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου, θα σου δώσουμε αυτή τη χαρά !!! ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΈΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣΚΑ!!!». 



Περισσότερα: lifo

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου