Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Τρομακτική εκτίμηση για το τοξικό νέφος - Μπορεί να φτάσει στην Κρήτη

Έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής (49 πυροσβέστες, 14 οχήματα) συνεχίζουν να δίνουν μάχη για την ολική κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη, αν και με μικρότερη ένταση,  ενώ από το εσωτερικό του εργοστασίου, εξακολουθεί να βγαίνει μαύρος καπνός. αλλά λιγότερος.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Αττικός ουρανός καλύφθηκε με ένα τοξικό νέφος από την καύση των πλαστικών για το οποίο εκφράστηκαν ανησυχίες από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, από τις μικρές ή μεγάλες εκρήξεις ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου έχει καταρρεύσει.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο παραμένει αποπνικτική με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι το νέφος δεν θα εγκλωβιστεί στο λεκανοπέδιο αλλά θα αραιώσει λόγω των ανέμων.

Ιδιαίτερα ανησυχητική πάντως είναι η εκτίμηση του Μιχάλη Πετράκη, πρώην Διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος, ο οποίος μίλησε στο ΣΚΑΪ τονίζοντας την επικινδυνότητα από τις τοξικές ουσίες που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και εισπνέονται από τους πολίτες. Ο κ. Πετράκης τόνισε πως αυτές οι τοξικές ουσίες ενδέχεται να αποδειχτούν ιδιαίτερα επιβλαβές για την υγεία, ενώ η εκτίμησή του είναι πως το νέφος μπορεί να φτάσει ακόμη και μέχρι την Κρήτη. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις ποινές που επισύρει η αμέλεια για μία τέτοια φωτιά με το παράδειγμα της Αμερικής να εξηγεί πόσο αυτή σοβαρή κρίνεται αλλά και πόσο ακριβό μπορεί να είναι το τίμημα για τον δράστη.



Περισσότερα: news247

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου