Δέκα τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό

Τα αυγά είναι σχεδόν συνώνυμα της πρωτεΐνης. Λαμβάνοντας υπόψη πόση πρωτεΐνη υπάρχει πραγματικά σε ένα αυγό – έξι γραμμάρια σε ένα μεγάλο αυγό και επτά σε ένα πολύ μεγάλο – δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι οι περισσότεροι βασιζόμαστε τόσο πολύ σε αυτήν την προσιτή και ευπροσάρμοστη επιλογή για να πάρουμε την πρωτεΐνη μας.

Αλλά ας πούμε ότι δεν σας αρέσουν τα αυγά ή τα βαρεθήκατε ή είστε απλά ένας vegan που προσπαθεί να αυξήσει την πρόσληψη πρωτεΐνης του. Τι μπορείτε να κάνετε  σε μια από αυτές τις περιπτώσεις προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι προσλαμβάνετε επαρκή πρωτεΐνη; Στην πραγματικότητα υπάρχουν καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης (π.χ. κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρια), καθώς και διάφορες πηγές φυτικής πρωτεΐνης (π.χ. όσπρια).

Ποιο αναλυτικά:

1. Σολομός

19 γρ. πρωτεΐνης ανά 85 γρ. σολομού

Πλούσιος σε πρωτεΐνη, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D, ο σολομός δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας.

2. Κεφίρ

10 γρ. πρωτεΐνης ανά 1 φλ.

Αυτό το παχύρρευστο, κρεμώδες ρόφημα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, προβιοτικά και γεύση. Κάτι ανάμεσα στο γάλα και το γιαούρτι, το κεφίρ μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τα πιο νόστιμα smoothies.

3. Κολοκυθόσπορος

10 γρ. πρωτεΐνης ανά 1/4 φλ.

Πέρα από πλούσιοι σε πρωτεΐνη, οι κολοκυθόσποροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Μη διστάζετε, λοιπόν, να ρίξετε λίγο πασατέμπο στη σαλάτα σας.

4. Τόνος

31 γρ. πρωτεΐνης ανά 185 γρ.

Για κάποιον λόγο, ο κονσερβοποιημένος τόνος δεν έχει γνωρίσει την εκτίμηση που του αξίζει, παρά το γεγονός ότι είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Απολαύστε τον σε μια μαρουλοσαλάτα ή στο σάντουιτς.



Περισσότερα: vita

About Viernes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου