Κοροναϊός - Ελλάδα: Συναγερμός στα νησιά και στην Καβάλα - Εντοπίστηκαν κρούσματα σε Θάσο, Κέρκυρα, Εύβοια και Παγγαίο


Συναγερμός έχει σημάνει από χτες σε τρία νησιά της Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα έχουν εντοπιστεί κρούσματα, μερικά από τα οποία είναι μάλιστα και ασυμπτωματικά.

Ειδικότερα θετικοί στον κοροναϊό εντοπίστηκαν τουρίστες σε Θάσο, Κέρκυρα και Εύβοια με αποτέλεσμα οι υγειονομικές αρχές να κινητοποιούν αμέσως.

Κι ενώ τις προηγούμενες μέρες οι ειδικοί ανέφεραν πως είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται και απομονώνονται στα σύνορα, πλέον φαίνεται πως οι μικρές αλλά ανησυχητικές εστίες στα νησιά δεν αποτελούν απλά ένα μελλοντικό σενάριο. 

Βέβαια το βλέμμα των ειδικών είναι στραμμένο εδώ και μέρες στον  στον αριθμό των εισαγόμενων κρουσμάτων, ο οποίος τις τελευταίες μέρες ξεπερνά αυτόν των εισαγόμενων.

Από την πλευρά τους τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν εντατικούς ελέγχους σε αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα ακόμα και τη νύχτα.

Τα πρώτα κρούσματα σε Παγγαίο και Θάσο από τουρίστες που ήρθαν για διακοπές
Με δύο ανακοινώσεις οι δήμοι Θάσου και Παγγαίου επιβεβαίωσαν χθες το βράδυ τα κρούσματα κοροναϊού που εντοπίστηκαν σε τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή.





Περισσότερα: in.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου