Οι κίνδυνοι των τατουάζ στο σώμα μας


Τα τατουάζ αποτελούν μία ωραία στυλιστική πινελιά στα σώματα πολλών ανθρώπων αλλά δεν πρέπει να λησμονούνται οι κίνδυνοι που ενέχουν για την υγεία τους.

Τα τατουάζ είναι πολύ συνηθισμένα, αλλά φέρνουν ορισμένους κινδύνους για την υγεία, δήλωσε η δρ. Marie Leger, δερματολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Langone University της Νέας Υόρκης, η οποία έχει μελετήσει τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα τατουάζ .

«Λατρεύω τα τατουάζ», είπε ο Leger στο Live Science. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για τους κινδύνους που σχετίζονται με τη μελάνι, επίσης, είπε. 

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας πριν μελάνι.

Οι κίνδυνοι των τατουάζ

1. Λοιμώξεις

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα ανθυγιεινό τατουάζ μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση. Στην πραγματικότητα, οι λοιμώξεις μπορούν να προέλθουν από μια σειρά διαφορετικών πηγών, συμπεριλαμβανομένου του καλλιτέχνη τατουάζ, καθώς και του μελανιού, είπε ο Leger.

Το 2012, υπήρξε ένα μικρό ξέσπασμα λοιμώξεων του δέρματος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η πηγή των μολύνσεων εντοπίστηκε σε ένα γκρίζο μελάνι που είχε μολυνθεί με βακτήρια που ονομάζονται μυκοβακτήρια , δήλωσε ο Leger. Τα είδη βακτηρίων που προκάλεσαν τις λοιμώξεις, Mycobacterium chelonae, μπορούν να προκαλέσουν επώδυνα εξανθήματα που μπορούν να διαρκέσουν για μήνες. Είναι συγγενής των μυκοβακτηρίων που προκαλούν φυματίωση και λέπρα.

Αν και οι βακτηριακές λοιμώξεις είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος λοίμωξης που συνδέεται με τατουάζ, το μελάνι μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μυκητιασικές και ιογενείς λοιμώξεις, δήλωσε ο Leger. Οι άνθρωποι μπορούν ακόμη και να καταλήξουν με εξογκώματα, είπε. Το συμπέρασμα; Εάν ένα τατουάζ γίνει κόκκινο, πρησμένο ή επώδυνο ή αρχίσει να στραγγίζει, επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας, είπε ο Leger.

2. Αλλεργίες

"Οι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν αλλεργίες στα τατουάζ τους", δήλωσε ο Leger.,Στην πραγματικότητα, οι ασθενείς που δεν είχαν αλλεργική αντίδραση στα πρώτα τους τατουάζ μπορούν αργότερα να αναπτύξουν αλλεργία μετά από δεύτερο ή τρίτο τατουάζ, είπε.

Ο Leger περιέγραψε μία ασθενή που είχε κάνει ένα κόκκινο τατουάζ πριν από χρόνια. Όταν η γυναίκα έκανε ένα δεύτερο τατουάζ, μια δεκαετία αργότερα, τα κόκκινα τμήματα τόσο των νέων όσο και των παλαιών τατουάζ έγιναν περισσότερα) κόκκινα ενώ την έπιασε φαγούρα, είπε.

Οι αλλεργίες στα τατουάζ μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, είπε ο Leger. Τα τοπικά στεροειδή ή οι ενέσεις στεροειδών μπορούν μερικές φορές να βοηθήσουν, αλλά σε πιο ακραίες περιπτώσεις, η περιοχή του δέρματος με το τατουάζ πρέπει να αποκόπτεται χειρουργικά από το σώμα, είπε.





Περισσότερα: livescience, news4health

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου