Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα: Η τελική ταχύτητα που πιάνουν


Η τελική ταχύτητα και η αυτονομία που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα στην Ελλάδα αποτελεί ζητούμενο για όλους τους οδηγούς.

Δύο από τα κύρια ζητήματα που πρέπει να επιλύσουν άλλωστε οι κατασκευαστές είναι η αυτονομία που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και να αυξηθεί η τελική ταχύτητα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα βελτιωθούν στο μέλλον. Κάθε άλλο, αφού, από το 2023, αναμένονται μεγάλες αλλαγές στο βάρος και στη διάρκεια των μπαταριών, γεγονός που θα δώσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεγαλύτερη τελική ταχύτητα και αυτονομία. Ο τρόπος οδήγησης είναι μόνο ο ένας παράγοντας που καθορίζει την αυτονομία. Η ταχύτητα οδήγησης, η χρησιμοποίηση a/c, μουσικής, φώτων και άλλων παροχών που έχουν να κάνουν με απώλεια ενέργειας μειώνουν την αυτονομία. Από την άλλη η τεχνολογία πάνω σε αυτό το κομμάτι κάνει μεγάλα άλματα, αφού υπάρχουν μια σειρά συστημάτων που ανακτούν την χαμένη ενέργεια από το φρενάρισμα ή από την οδήγηση σε κατηφορικό οδόστρωμα προσθέτοντας έστω και ελάχιστη ενέργεια στην μπαταρία.







Περισσότερα: dikaiologitika

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου