Τζότζ Φλόιντ: Οργή και αγανάκτηση για το νέο challenge


Μπορεί ο κόσμος να έχει συγκλονιστεί από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd) κατά τη διάρκεια σύλληψής του από αστυνομικούς στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, ωστόσο τα social media είναι ένας... εντελώς διαφορετικός κόσμος, που από τη μια έχει πολλά θετικά, από την άλλη μπορεί να βγάλει το πιο απαίσιο πρόσωπο της ανθρώπινης φύσης.

H αθλιότητα με τη βλακεία συνήθως πάνε χέρι-χέρι. Πώς αλλιώς να περιγράψει κανείς την τραγική "πρόκληση" που έχει εμφανιστεί τα τελευταία 24ωρα στο snapchat και έχει προκαλέσει οργή.

Στην πρόκληση αυτή που έχει τίτλο "George Floyd Challenge", έφηβοι αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας φωτογραφίζονται ή βγάζουν βίντεο, αναπαριστώντας τη σκηνή της βίαιης συλληψης του 46χρονου Αφροαμερικανού ΤζορτζΦλόιντ, η οποία οδήγησε τελικά στον θάνατό του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι περισσότεροι που κάνουν το συγκεκριμένο challenge, είναι λευκοί άνδρες, οι οποίοι βάζουν το γόνατό τους πάνω στον λαιμό φίλων τους και φωτογραφίζονται χαμογελώντας, ενώ δε λείπουν και κοπέλες που επιδίδονται σε αυτήν την προκλητική αθλιότητα.

Περισσότερα: madata

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου