Bloomberg: Ανταμείβεται η επιτυχής διαχείριση του κορονοϊού από την Ελλάδα


Η Ελλάδα είχε ένα από τα καλύτερα ρεκόρ στην αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χάρη στην ταχεία απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλει περιοριστικά μέτρα και την εκτεταμένη συμμόρφωση του πληθυσμού, αναφέρει σε δημοσίευμά του αρθρογράφος στο Bloomberg, τονίζοντας πως «η φήμη της χώρας βελτιώνεται».

Όπως αναφέρει ο Φερντινάντο Τζουλιάνο στο δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα φαίνεται πιο ασφαλής προορισμός τώρα», οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από την αρρώστια αυτή στην Ελλάδα ανέρχονται σε 185 έως τώρα σε έναν πληθυσμό περίπου 10,7 εκατ. κατοίκων και αντιστοιχούν σε 17 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων έναντι 578 και 560 ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ισπανία και την Ιταλία, αντίστοιχα.

Ωστόσο, το οικονομικό πλήγμα για την Ελλάδα πιθανόν να είναι αντίστοιχο με αυτό άλλων χωρών της Νότιας Ευρώπης, επειδή η οικονομία της βασίζεται πολύ στον τουρισμό, σημειώνει ο Τζουλιάνο και προσθέτει πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν σε θέση να ανοίξει ξανά την εγχώρια οικονομία πριν από άλλες χώρες, κάτι που θα περιορίσει το πλήγμα στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), ενώ στην επίτευξη του στόχου θα βοηθήσουν και τα μέτρα για την ενίσχυση επιχειρήσεων και Εργαζομένων.







Περισσότερα: liberal

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου