Ορφέας Παπαδόπουλος: Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, είναι ταλαντούχος ηθοποιός, μουσικός αλλά και ζωγράφος.

Το ντεμπούτο του στην τηλεόραση το στην ηλικία των 19 όπου και έπαιξε στην καθημερινή σειρά "Απαγορευμένη αγάπη". Έκτοτε έχει παίξει σε πολλές ελληνικές σειρές, με την καθημερινή σειρά "Κλεμμένα όνειρα" να τον κάνει ευρέως γνωστό.

Στο θέατρο τις σεζόν 2013-2014-2015 συμμετείχε στην παράσταση ΤΟΚ ΤΟΚ σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου στο θέατρο ΗΒΗ. Ακολούθησαν παραστάσεις όπως το Μόλις Χώρισα (2016), Δουλειές με φούντες (2017), Γιε μου που πας (2017) Πανικός στο Υπουργείο (2018) και Οδυσσεβάχ (2019).

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την μουσική έχοντας καταφέρει να κυκλοφορήσει το πρώτο του single στις 20 Απριλίου 2019 με τίτλο "Lucid Dream". Την μουσική έχει υπογράψει ο Γιώργος Αρβανίτης (Arva). Το τραγούδι έγινε σε συνεργασία με την Satellite Records.

Εμείς τον βρήκαμε και καταφέραμε και μιλήσαμε μαζί του εφ’ όλης της ύλης.


Ορφέα, θα τολμήσω να πω ότι είσαι μια γνήσια καλλιτεχνική φλέβα. Από πόσο χρονών θυμάσαι τον εαυτό σου να του αρέσει η τέχνη;
Δεν θυμάμαι το χρονικό σημείο που άρχισαν να μου αρέσουν οι τέχνες αλλά από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ζωγραφίζω, συμμετείχα σε όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα του σχολείου, δεν άφηνα τίποτα να πέσει κάτω, διεκδικούσα συμμετοχή σε μπάντες σχολικές, σε παραστάσεις και συμμετείχα σε πολλούς καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.

Έγινες ευρέως γνωστός μέσα από τα καθημερινά σίριαλ του Mega. Θα έλεγε κανείς πως "βούτηξες" κατευθείαν στα βαθιά. Πως είναι να δουλεύεις σε καθημερινό σίριαλ;
Σαν ρόλος και επαγγελματική ευθύνη ήταν τα "Κλεμμένα όνειρα" που με έκαναν ευρέως γνωστό. Ο ρυθμός εργασίας σε ένα καθημερινό σίριαλ είναι καταιγιστικός και η εκμάθηση του σεναρίου είναι πολύωρη. Θυμάμαι είχαμε δεκάωρα ή δωδεκάωρα γυρίσματα καθημερινά, στο σπίτι διάβαζα για την επόμενη μέρα και κοιμόμουν λίγο. Την Τρίτη μου χρονιά που έκανα το καθημερινό, παράλληλα είχα ξεκινήσει στο θέατρο ΉΒΗ την παράσταση "Τοκ τοκ". Όπως καταλαβαίνεις μόνο δουλειά.


Έχεις ξεχωρίσει κάποιον ρόλο περισσότερο από τους υπόλοιπους; 
Ίσως του Άρη Μαλτέζου, αν και υπήρχαν και άλλοι δυνατοί ρόλοι όπως στην σειρά "Τα Κορίτσια του μπαμπά" που είχα έναν επίσης πολύ ωραίο και ιδιαίτερο ρόλο όπου έκανα τον γιο της Ελένης Καστάνη και του Γεράσιμου Σκιαδαρέση και τον εγγονό του Παύλου Χαϊκάλη. Κλήθηκα σε μικρή ηλικία να παίξω δίπλα σε πολύ έμπειρους  ηθοποιούς όπου έπρεπε εκεί να ανεβάσω στροφές, να αντιληφθώ πράγματα, να μάθω πολλά και να μπορέσω να αντεπεξέλθω στις περιστάσεις. Αν θέλεις, έπρεπε να κάνω άλματα και να βρω τα πατήματα και να μπορέσω να σταθώ στις περιστάσεις .. Κάθε ρόλος είναι μια άλλη συνθήκη, ένας άλλος στόχος δουλειάς.

Εκτός από την υποκριτική ασχολείσαι και με την μουσική. Πως προέκυψε αυτή η ενασχόληση;
Ήμουν σε μπάντες από πιτσιρικάς, μου άρεσε το ξένο ρεπερτόριο αν και είναι ιδιαίτερο και πιο αισθαντικό να τραγουδάς στην γλώσσα σου. Ήμουν σε μια ροκ μπάντα που λεγότανε "ΚΕΑΡ" με την οποία συμμετείχαμε σε φεστιβάλ, σε διαγωνισμούς, σε όλα τα δρώμενα του σχολείου και σε γιορτές. Μετά από αυτό έκανα αρκετές απόπειρες να δημιουργήσω μια καινούρια μπάντα αλλά οι συνεργασίες ήταν δύσκολες και οι απαιτήσεις της δουλειάς δεν μου επέτρεπαν να αφιερώσω χρόνο. Όμως η μουσική είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και όσο διεισδύω βαθύτερα τόσο περισσότερο με γοητεύει.


Τώρα με την συμμετοχή μου στο J2US κάθε κομμάτι είναι κάτι ξεχωριστό και έχει διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Είναι σαν να κάνω και πάλι άλματα με ένα τρόπο, γιατί κάτι που πρέπει να το μάθω σε διάστημα δύο μηνών μέσα από τεχνικές και διδασκαλία, τώρα καλούμε να το μάθω μέσα σε τέσσερις ημέρες.. Με κάθε νέο τραγούδι είναι σαν να έχουμε μια νέα πρεμιέρα.

Ηθοποιός, τραγουδιστής, ζωγράφος. Τι θεωρείς ότι σε γεμίζει περισσότερο;
Δεν μπορώ να βάλω κανέναν τίτλο και οι τρεις αυτές τέχνες έχουν κάτι που ακουμπάνε έντονα σημαντικά κομμάτια μέσα μου. Η κάθε τέχνη είναι τόσο διαφορετική αλλά ταυτόχρονα έχει να κάνει με τον ψυχισμό, οπότε με γοητεύουν αυτά τα πράγματα και δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Ίσως ένιωθα φτωχότερος αν ξεχώριζα κάποιο από τα τρία.  Με αντιπροσωπεύουν και οι τρεις τέχνες, υπάρχουν και οι τρείς μέσα μου. Με διαφορετική βαρύτητα αναλόγως την περίσταση ή με το αντικείμενο που ασχολούμαι.

Όσο αφορά στην ζωγραφική, μας ετοιμάζεις κάποια έκθεση;
Η αλήθεια είναι ότι αν διαρκούσε κι άλλο  η καραντίνα μπορεί να είχα έτοιμα τα έργα μου, αλλά σταμάτησε και έχω μπει πολύ στα βαθιά με την εκπομπή "J2US". Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω τους πίνακες για την έκθεση μου αλλά είναι και παραμένει στόχος. Αυτή την στιγμή έχω βάλει μια άνω τελεία για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις αυτής της εκπομπής που είναι πολύ μεγάλες και μετά με ηρεμία θα μπορέσω να αφιερωθώ ξανά στην ζωγραφική.

Φέτος λοιπόν σε θαυμάζουμε στο "J2US". Πως προέκυψε αυτή η πρόταση; Πως είναι η συνεργασία σου με την δημοφιλή τραγουδίστρια Άρτεμις Ματαφιά;
Αν και γενικότερα μου έχουν προτείνει πολλές φορές να συμμετέχω σε show, το "J2Us" το έβλεπα από πιο μικρός και μου άρεσε γιατί έχει να κάνει καθαρά με τραγούδι. Mου είχαν προτείνει και παλαιότερα να συμμετέχω στο "J2Us" αλλά λόγο στρατιωτικών υποχρεώσεων δεν μπορούσα, οπότε τώρα ήταν η κατάλληλη συγκυρία. Mου έγινε η πρόταση από την παραγωγή και τον Νίκο Κοκλώνη που ήταν τιμητική για εμένα και έτσι είπα το ναι. Με βρήκε σε μια πολύ καλή φάση.


Με την Άρτεμη έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερός που την έχω δασκάλα μου , με βοηθάει πάρα πολύ στο να εξελιχθώ τραγουδιστικά και ερμηνευτικά μέσα στις απαιτήσεις αυτού του παιχνιδιού.


Αν και νέος θεωρώ πως είσαι πολύ πετυχημένος. Θα θέλαμε να μας δώσεις μια συμβουλή για τους ακόμα νεότερους που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα.
Να έχουν μια δικλίδα ασφαλείας, εννοώ ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή την στιγμή πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε μια δικλίδα ασφαλείας όσο αφορά στο βιοποριστικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα θέλει προσπάθεια, χρειάζεται θέληση και φαντασία ενώ είναι σημαντικό να λέμε όχι σε κάποιες προτάσεις όσο δύσκολο και αν είναι.

Έχεις μετανιώσει για κάποια δουλειά που έχεις κάνει; Έχει υπάρξει δουλειά στην οποία θα ήθελες να είσαι μέρος της;
Χωρίς να θέλω να ονοματίσω, έχει υπάρξει δουλειά όπου κατά την διάρκεια των προβών ή της διαδικασίας ενώ περιγράφησαν αλλιώς οι συνθήκες πριν κλείσω την συμφωνία, είδα τελικά στην πορεία ότι δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα. Δηλαδή πολλές φορές οι εταιρίες παρουσιάζουν ένα πάρα πολύ ωραίο και ιδανικό τοπίο προκειμένου να δεχτείς και να πεις το ναι, παρόλο που  γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν θα φτάσουν στα συμφωνηθέντα. Οπότε λοιπόν χρειάζεται μια διπλή μελέτη για να συμφωνήσεις απόλυτα. Μπορώ να το δω εύκολα και να απογοητεύομαι, στηρίζω όμως μέχρι τέλους αυτά που επιλέγω, αλλά αυτό σε βάζει σε μια διαδικασία να είσαι ποιο σκληρός και να μελετάς πολύ περισσότερο αυτά που θέλεις να κάνεις.

Φυσικά και έχουν υπάρξει αξιοζήλευτες δουλειές που θα ήθελα να συμμετάσχω αλλά αυτό το γεγονός δεν τελειώνει ποτέ και πάντα θα συμβαίνει και σε όλους.


Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια;
Αυτή την στιγμή είμαι προσανατολισμένος στο J2Us. Οι απαιτήσεις είναι σε καθημερινή βάση, από πρόβες, από μελέτη, από χορευτικά, οπότε δεν υπάρχει χρόνος για κάτι άλλο σε αυτή την φάση.

Ορφέα σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παραχώρηση της συνέντευξης και σου ευχόμαστε τα καλύτερα σε ότι και αν κάνεις.

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου