Ζωή Μισέλ Μπακίρη: Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο


Είναι μόλις 19 ετών και κατάγεται από την Ρόδο. Είναι φοιτήτρια Ιατρικής στο European University Cyprus στην Κύπρο.

Παράλληλα με τις σπουδές άρχισε να ασχολείται με την μουσική καθώς έχει πάρει πτυχίο στο πιάνο και υπήρξε υπότροφος στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών. Έχει κάνει masterclass στην Αυστρία όπου επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλούς συμμετέχοντες.

Έχει συνεργαστεί με τον καθηγητή του Michel Jacson, Seth Riggs και την γυναίκα του Margaretta Swenson Riggs όπου επιλέχθηκε στους 10 καλύτερους υποψήφιους τραγουδιστές παγκοσμίως για να παρακολουθήσει το μάθημα τους στην Σουηδία.

Την γνωρίσαμε μέσα από το talent show X-factor όπου κατάφερε να περάσει στα live έχοντας μπει στην ομάδα του Μιχάλη Τσαουσόπουλου.

Μέσα στην καραντίνα δημιούργησε ένα μοναδικό κομμάτι με τίτλο "Μένουμε σπίτι". Εμείς την ανακαλύψαμε και κάναμε μια κουβεντούλα μαζί της.


Σπουδάζεις ιατρική λοιπών. Πως προέκυψε η μουσική;
Η μουσική μπήκε στη ζωή μου πολύ νωρίς! Όταν ήμουν 6 ετών αποφάσισα  να ασχοληθώ με την τέχνη της μουσικής και ειδικότερα του πιάνου. Ένα χρόνο αργότερα πήγα στον πρώτο μου πανελλήνιο διαγωνισμό και από τότε ξεκίνησε ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι, με αμέτρητους διαγωνισμούς πανελλήνιους και παγκόσμιους, αποκτώντας πολλά βραβεία. Στην συνέχεια πήρα το πτυχίο μου στα 14 μου χρόνια, αλλά αποφάσισα να εντάξω και την ιατρική ως μελλοντικό μου στόχο γιατί θεωρώ ότι είναι μια πολύ σημαντική επιστήμη και την αγαπώ πολύ.

Τελικά μουσική η ιατρική;
Δύσκολη ερώτηση. Η αλήθεια είναι πως όταν αγαπάς δυο πράγματα παρά πολύ και ο ένας κλάδος σε βοηθάει ώστε να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα από τον άλλο, σίγουρα τα χρειάζεσαι και τα δυο στη ζωή σου! Έτσι συμβαίνει και στην δίκη μου ζωή με την μουσική και την ιατρική. Αγαπώ και τις δυο τέχνες εξίσου για διαφορετικούς λόγους! Το ένα γαληνεύει την ψυχή μου και το άλλο διευρύνει τους ορίζοντες μου. Δεν θα άφηνα κανένα από τα δυο!

Έγινες ευρέως γνωστή μέσα από το τάλεντ σόου xfactor. Πως πήρες αυτήν την απόφαση;
Η αλήθεια είναι ότι έτυχε η παραγωγή να κάνει οντισιόν στην Κύπρο και να δω τα διαφημιστικά και αποφάσισα μαζί με την δασκάλα μου να το τολμήσω! Τελικά άξιζε το ρίσκο γιατί κατάφερα να φτάσω πολύ μακριά στο παιχνίδι!


Λίγα λόγια για αυτή την εμπειρία και την συνεργασία με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο
Ο κ. Τσαουσόπουλος είναι ένας εξαιρετικός μουσικός παραγωγός-DJ και πραγματικά επειδή δεν ήξερα καθόλου τον χώρο αυτό έμαθα αρκετά από εκείνον! Φυσικά δεν είχαμε ίδια μουσικά ακούσματα και αυτό δυσκόλεψε λίγο τη συνεργασία μας,  αλλά χάρηκα πολύ που ήταν μέντορας μου στο παιχνίδι και συνεργάστηκα μαζί του!

Θα ξανά δήλωνες συμμετοχή σε αντίστοιχο τάλεντ σόου;
Ήταν μια απίστευτη εμπειρία και δεν θα ήθελα να την η αναβίωση διαφορετικά! Γνώρισα απίστευτους ανθρώπους, μεγάλα ταλέντα και ζήσαμε πολύ όμορφες στιγμές και δεν θα ήθελα να το ζήσω διαφορετικά! Όποτε σίγουρα δεν θα δήλωνα συμμετοχή σε κάποιο άλλο μουσικό σόου. Τουλάχιστον όχι σύντομα.


Μετά το τάλεντ σόου υπήρξαν προτάσεις;
Φυσικά ! Υπήρξαν πολλές προτάσεις αλλά δυστυχώς με την σύγχρονη πραγματικότητα που ζούμε όλα πάγωσαν στο χώρο της μουσικής ! Εύχομαι όταν πέραση αυτή η θαλασσοταραχή να έρθουν κι άλλες!

Έχεις μετανιώσει για κάποια επιλογή σου που σε δεύτερη ευκαιρία θα την άλλαζες;
Δεν μου αρέσει να μετανιώνω για τίποτα γενικότερα στη ζωή μου. Σίγουρα όλα γίνονται για κάποιο λόγο! Ότι περνούσε από το χέρι μου στο παιχνίδι το έκανα , φυσικά δεν ήταν όλα ιδανικά καθώς δεν επιλέγαμε εμείς τα κομμάτια αλλά πιστεύω ότι πρέπει να αξιοποιούμε ότι μέσο μας δίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Αγαπημένος-η καλλιτέχνης με τον οποίο θα ήθελες να συνεργαστείς;
Σίγουρα είναι δύσκολο να επιλέξω μόνο έναν! Εκτιμώ ιδιαίτερα την Έλενα Παπαρίζου, τον Κωνσταντίνο Αργυρό καθώς και τον Αντώνη Ρέμο. Σίγουρα θα ήταν τιμή μου να συνεργαστώ κάποια μέρα μαζί τους.

Αγαπημένο τραγούδι
Power of Love - Celine Dion.


Εν μέσω καραντίνας μας έφερες ένα πολύ ωραίο τραγούδι. Λίγα λόγια;
Είναι γεγονός ότι η καραντίνα μου προσέθεσε λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο στην καθημερινότητα μου και έτσι κατάφερα να βρω τον χρόνο να συνεργαστώ με έναν διεθνούς φήμη πιανίστα, τον Πάρη Τσενίκογλου, με τον οποίο γράψαμε ένα πολύ όμορφη τραγούδι με σκοπό να δώσουμε μια θετική πινελιά σε αυτήν την δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε τον τελευταίο καιρό!

Τι έχουμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα;
Όμορφα πράγματα, αληθινές και αυθεντικές δουλειές και εύχομαι επιτυχείς συνεργασίες με αξιοθαύμαστους καλλιτέχνες!

Σε ευχαριστούμε πολύ Ζωή για την παραχώρηση της συνέντευξης. Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνεις.

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου