Τι απαντούν οι συγκοινωνιολόγοι στις αντιδράσεις για το Μεγάλο Περίπατο και το μποτιλιάρισμα


Θέμα χρόνου και σωστής ενημέρωσης είναι πρωτίστως για τους συγκοινωνιολόγους το να ρολάρει η κατάσταση με τον Μεγάλο Περίπατο, που κατά τις πρώτες μέρες εφαρμογής του μέτρου έχει προκαλέσει αυξημένη κίνηση και φυσικά νεύρα στους οδηγούς που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Απαντώντας σήμερα στις αντιδράσεις ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όπως και σε όλες τις μεγάλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, τις πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων οι επιπτώσεις στην κυκλοφορία (όπως και οι αντιδράσεις)  είναι σημαντικές αλλά μειώνονται δραστικά τις επόμενες μέρες / εβδομάδες. 

Τελικό στόχο αποτελεί η ισορροπία του συστήματος Μεταφορών της πόλης, όχι με διοχέτευση της κυκλοφορίας σε άλλους άξονες, αλλά με περιορισμό της χρήσης του ΙΧ και την επιλογή άλλων μέσων για την μετακίνηση προς και από το κέντρο της Αθήνας. Ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται σε διάστημα λίγων ημερών καθώς προϋποθέτει την επαρκή ενημέρωση των μετακινούμενων για τα νέα μέτρα κινητικότητας και την αλλαγή της συμπεριφοράς και του τρόπου μετακίνησης, η οποία απαιτεί σαφώς μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.





Περισσότερα: efsyn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου