Φονικό στα Ανώγεια: Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση για το διπλό φονικό


Ολοκληρώθηκε σήμερα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ η βαλλιστική εξέταση στα δύο όπλα που παραδόθηκαν στην αστυνομία μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Πρόκειται για το όπλο που παρέδωσε ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, και το όπλο που παρέδωσε στο ΑΤ Ανωγείων η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη, ένα Glock διαμετρήματος 9Χ19.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του φονικού ταυτοποιήθηκαν με τα δύο όπλα που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα όπλα εστάλησαν χθες στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και δόθηκε προτεραιότητα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και σήμερα, βγήκαν τα αποτελέσματα. Η βαλλιστική εξέταση αναμένεται να φωτίσει αρκετές πτυχές της υπόθεσης.

Πραγματογνώμονας που πρόκειται να ασχοληθεί με την υπόθεση δήλωσε πως “πυροβόλησαν και τα δυο όπλα. Περιμένουμε να βγει η ιατροδικαστική έκθεση, να βγουν κι όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις, έχουμε ήδη την αυτοψία έτσι ώστε να τα αξιολογήσουμε όλα μαζί και να βγει το τελικό πόρισμα.

Σημασία έχει ότι πυροβόλησαν και τα δυο όπλα, υπήρχε άλλωστε στον τόπο κάλυκας και βολίδα που δημιούργησε ένα διαμπερές τραύμα. Από αυτό το όπλο προέρχονται και ο κάλυκας και η βολίδα, το όπλο που τελικά σκότωσε τον 63χρονο. Αυτά τα λέμε βάση των ευρημάτων, εμείς το μόνο που περιμένουμε τώρα είναι τις ιατροδικαστικές εξετάσεις ώστε όλα αυτά να ταυτοποιηθούν”.





Περισσότερα: newsitekriticretalive

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου