Αναπόφευκτο το δεύτερο κύμα πανδημίας


Για δεύτερο κύμα πανδημίας έκανε λόγο ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς υπάρχουν μικρά ποσοστά ανοσίας στην Ευρώπη και προειδοποίησε ότι οι κλειστοί χώροι αποτελούν εστίες μόλυνσης. Και αυτό γιατί «η κύρια εστία μετάδοσης στη μεγάλη πλειονότητα μεταφέρεται από αεροσταγονίδια σε κλειστούς χώρους και από άνθρωπο σε άνθρωπο» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Επισήμανε ωστόσο ότι η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί και ελπίζει να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα, όμως μέχρι τότε, είπε ο κ. Τσιόδρας, θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί και να υπάρχει επαγρύπνηση, προσθέτοντας ότι πιθανότατα «να επαναφέρουμε κάποια μέτρα στο μέλλον… και αυτό γιατί όταν  βλέπεις αυξημένο αριθμό στους δείκτες αναγκάζεσαι - και ίσως αναγκαστούμε να το κάνουμε αυτό (στη λήψη μέτρων λόγω κορωνοϊού)…».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον τουρισμό και τον ρόλο που μπορεί να παίξει το άνοιγμά του στην επανεμφάνιση κρουσμάτων, αλλά και για το αν χρειάζονται τα τεστ στους ταξιδιώτες, είπε ότι «το τεστ δεν προτείνεται καθώς μπορεί να δώσει την ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Πάντως αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια κάποιων χωρών να εφαρμόσουν το τεστ εάν το επιθυμούν σε δειγματοληπτικό ή άλλο επίπεδο».






Περισσότερα: zougla

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου