Πως ανακαλύφθηκε ο φραπέ;


Γνωρίζετε ότι ο αγαπημένος καφές των Ελλήνων έχει ανακαλυφθεί τυχαία; Μπορεί να μην παρασκευάζεται αλλού προς απογοήτευση αρκετών Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό. Ο φραπέ είναι ο παγωμένος στιγμιαίος καφές που παρασκευάζεται με χτύπημα είτε σε σέικερ είτε με ειδικό μιξεράκι, δημιουργώντας αφρό.

Εξ’ ου και το όνομά του, από την ομώνυμη γαλλική λέξη (frappe), που σημαίνει χτυπημένος. Συνοδεύεται από πολλά παγάκια και πίνεται με καλαμάκι. Η πρώτη ύλη του φραπέ χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη αλλά πουθενά δεν σερβίρεται όπως ο φραπές, που ανακαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη.






Περισσότερα: ratpack

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου