Διχάζει τις ΗΠΑ ο ρατσισμός και η αστυνομική βία


Μορφή ντόμινο λαμβάνουν οι αντιδράσεις πολιτών κατά της αστυνομικής βίας σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, με τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο να υποδαυλίζει μέσω Twitter, την ένταση, ενώ εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται σε Μινεάπολις, Λούισβιλ, Ντένβερ και αλλού.

►Εκτεταμένες ταραχές για τρίτη νύχτα στη Μινεάπολις, μετά τη δολοφονία του άοπλου 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικούς

►Το αστυνομικό τμήμα όπου πιστεύεται ότι εργάζονταν, παραδόθηκε στις φλόγες πολιορκημένο από το οργισμένο πλήθος που εισέβαλε μέσα. 

►Διαμαρτυρίες οργής επίσης στους δρόμους του Σικάγο, του Λος Άντζελες και ειδικά στο Κεντάκι, όπου σημειώνονται εκτεταμένα επεισόδια στο Λούισβιλ

►Νωρίτερα, συνελήφθη on camera αφροαμερικανός δημοσιογράφος του CNN, την ώρα που κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Μινεάπολις

►Στην πόλη η εθνοφρουρά, με διαταγή του κυβερνήτη της Μινεσότα, μετά από αίτημα του δημάρχου. 

►Την έλευσή της είχε προαναγγείλει μέσω Twitter και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενώ κλιμακώνεται ο πόλεμος που έχει ανοίξει με τα social media.

Σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα από του συζύγου της ήταν η ανάρτηση της Μελάνιας Τραμπ για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, προτρέποντας τους διαδηλωτές στη Μινεάπολις να αποφύγουν τη βία.

«Έχω δει τους πολίτες μας να ενώνονται και να φροντίζουν ο ένας τον άλλο ενάντια στον COVID-19 και δεν μπορούμε να σταματήσουμε τώρα», τόνισε η Πρώτη Κυρία, μέσω Twitter, εκφράζοντας και πάλι τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Floyd.





Περισσότερα: efsyn

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου