Πατήσατε τα 50; Πιείτε περισσότερο τσάι και τρώτε αυτά τα φρούτα


Περισσότερα μούρα, μήλα και τσάι μπορεί να έχουν προστατευτικά οφέλη έναντι της νόσου του Αλτσχάιμερ, αλλά και της άνοιας, επισημαίνει έρευνα που διήρκεσε 20 χρόνια

Ως γνωστόν, τα ευεργετικά φλαβονοειδή είναι ουσίες που βρίσκονται στα φυτά, συμπεριλαμβανομένων φρούτων και λαχανικών όπως τα αχλάδια, τα μήλα, τα μούρα, τα κρεμμύδια και τα ροφήματα με βάση το τσάι και το κρασί, αλλά και η πικρή σοκολάτα. Τα φλαβονοειδή σχετίζονται με διάφορα οφέλη για την υγεία. Ένα από αυτό είναι η ελάττωση του κινδύνου από Αλτσχάιμερ, για όσους όμως καταναλώνουν υψηλές ποσότητες φλαβονοειδών.

Συγκεκριμένα, οι ηλικιωμένοι που κατανάλωναν μικρές ή καθόλου ποσότητες τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή, όπως μούρα, μήλα και τσάι, είχαν δύο έως τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ και άνοια, σε σύγκριση με άτομα των οποίων η πρόσληψη αυτών των τροφών ήταν υψηλότερη. Όλα αυτά σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Tufts της Μασαχουσέτης και διήρκεσε περίπου 20 χρόνια -δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο American Journal of Clinical Nutrition.





Περισσότερα: ygeiamou

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου