Γιώργος Μάγος: "Πληγωμένη Καρδιά" - Αποκλειστική συνέντευξη στον δορυφόρο


Με καταγωγή από Χαλκίδα μας συστήνεται ο Γιώργος Μάγος και μέσα από την δισκογραφική εταιρία Spicy μας παρουσιάζει την νέα του δουλειά που τιτλοφορείται "Πληγωμένη καρδιά".

Έχει πάρει κρατική πιστοποίηση πτυχίου Ηχολήπτη στο ΙΙΕΚ Μανωλά και πλέων διαμένει στην Αθήνα. Σήμερα εργάζεται ως Owner-operator στην εταιρεία sound engineer, Τραγουδιστής στην εταιρεία Spicy, saxophone live performer στην εταιρεία Kenshō Ornos και παράλληλα είναι επαγγελματίας dj εδώ και 18 χρόνια σε χώρους δεξιώσεων κ events.

Εμείς καταφέραμε και είχαμε επικοινωνία μαζί του και κάναμε μια μικρή συζήτηση.

Γιώργο από πόσο χρονών θυμάσαι τον εαυτό σου να ασχολείται με την μουσική;
Από τα παιδικά μου χρόνια το μόνο που θυμάμαι είναι να παίζω κιθάρα και πιάνο..Αγάπησα την μουσική απ τα πρώτα  3 μου χρόνια..έτσι μου λένε οι γονείς μου.. Μου είχαν πάρει ένα πιανάκι μικρό,  Χριστούγεννα ήταν..και έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσα τα κάλαντα και εγώ έπαιξα αμέσως τις νότες που άκουσα στο πιάνο..


Υπήρξε στιγμή στην ζωή σου που παραλίγο να σε οδηγήσει σε άλλο επαγγελματικό προορισμό;
Έχω κάνει πάρα πολλές δουλειές από 13 χρονών και η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά θα ειπωθεί δημόσια αυτό. Ξεκίνησα σε φανοποιίο, μετά σε ξυλουργείο..ακολούθησε σερβιτόρος-μπάρμαν  σε ξενοδοχείο(πρέπει να ήμουν 15) μετά σερβιτόρος σε ένα αγαπημένο στέκι στην περιοχή που είναι το πατρικό μου στο Λευκαντί Ευβοίας. Πέρασα από τυλιχτής γύρου , αποθηκάριος σε σφαγεία, αλλά πάντα παράλληλα με σπουδές ως ηχολήπτης και κιθάρα.

Αργότερα μπήκα ηχολήπτης στον sfera 102,2 ..έφυγα λόγω στρατού και μετά πήγα  τεχνικός ροής τηλεόρασης στο κανάλι 10 ενώ παράλληλα έκανα και εκπομπή στο ραδιόφωνο ..Ποτέ μου  δεν άφησα την μουσική εκτός..Έτσι όλη αυτή η χλαπάτσα που έφαγα και οι εμπειρίες κάθε μια ξεχωριστά με οδήγησαν αποκλειστικά σ αυτό που λατρεύω..Τραγούδι(Πιλότος ήταν το πρώτο μου όνειρο…που το άφησα  λόγω αδυναμίας στα μαθήματα άλλα το κάνω σαν χόμπι σε μονοκινητήρια πλέον..ναι αν μπορούσα θα ταν ο μοναδικός μου λόγος ν αφήσω την μουσική στην θέση του χόμπι)


Αγαπημένος καλλιτέχνη - αγαπημένη Καλλιτέχνιδα;
Η χροιά του Γιάννη Πάριου αλλά και του Πλούταρχου μ έχουν κάνει να τους αγαπήσω.

Συνεργασίες που θα ήθελες στο μέλλον να κάνεις;
Το ρέμα της εποχής μας πάει λίγο στο τραπ..ίσως να το συνδυάσω σ ένα τραγούδι ..Στο παρελθόν το έκανα 2 φορές αλλά αποτυχημένα..Όχι με τραπ όσο ραπάρισμα. Δύο παραδείγματα το ‘Η νυχτα με τρομάζει ‘ στίχοι μουσική από μένα ραπάρει και έχει γράψει τους δικούς του στίχους ο φίλος μου Νίκος Τσιροζίδης. Κυκλοφόρησε το 2015


Η Ωραία κοιμωμένη, στίχοι Μαγδαληνή Γεωργίου και μουσική δική μου που υπάρχει στο κανάλι μου στο youtube απλά ως demo..Μου θυμίζει και λίγο αυτό το τραγούδι αυτή την εποχή-κρίση που περνάμε..ακούστε το..


"Πληγωμένη καρδιά" είναι η νέα σου δουλειά. Λίγα λόγια;
Στο παρελθόν συνεργάστηκα με τους nevma και την Κατερίνα Στικούδη . Έπαιξα σαξόφωνο στο τραγούδι cliche & 7 μέρες .;Ένας απ τους παραγωγούς ήταν ο Diveno (arcade music). Γνωριστήκαμε και έτσι ήρθε και η συνεργασία δισκογραφικά. Πληγωμένη καρδιά..στίχοι και μουσική Diveno. Ένα τραγούδι που μιλά για τον εγωισμό μιας κοπέλας που χωρίζει με το αγόρι της αλλά παρ όλ 'αυτά θέλει να βρίσκεται πάντα μπροστά του και να διεκδικεί την σημασία του. Τ αγάπησα αυτό το κομμάτι και ελπίζω και εσείς.


Ποιο είδος μουσικής θεωρείς ότι σε αντιπροσωπεύει περισσότερο;
Έντεχνο ποπ ροκ.. ίσως και ελαφρολαϊκο..Δεν μπορώ να μαι πιο συγκεκριμένος..Αγαπώ ότι τραγούδι κάνει τον κόσμο απέναντί μου να δακρύσει , να γελάσει-διασκεδάσει  , ν αγαπήσει ..

Που σε συναντάμε σήμερα;
Σήμερα σπίτι μου …ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ..δεν το ξεχνάμε ..για να τελειώνει αυτή η δύσκολη περίοδος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!! Πριν απ όλο αυτό εμφανιζόμουν Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι στα Μελίσσια και συγκεκριμένα στο όμορφο CELLAR HOUSE BY AVENTADOR

Τι έχουμε να περιμένουμε στο μέλλον;
Χμμ..Ελπίζω πολλά πολλά όμορφα πράγματα για εσάς αν όλα πάνε καλά και ένα βήμα-σκαλοπάτι πιο ψηλά για μένα ..σίγουρα σε δυσκολία ..ελπίζω και σε αναγνώριση.

Σε ευχαριστούμε πολύ Γιώργο για την παραχώρηση της συνέντευξης. Σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία...

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου