Γαλλία εναντίον Ολλανδίας στο Eurogroup: “Ντροπή σας! σταματήστε αυτό το τσίρκο”


Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν τελικά οι διαπραγματεύσεις του Eurogroup, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο, ούτε μπροστά στην πανδημία του Covid-19, η οποία έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. 

Αντίθετα, οχυρωμένοι πίσω από πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια, οι εκπρόσωποι κάποιων κρατών προτίμησαν να πυρπολήσουν την συνάντηση, η οποία είχε σκοπό να βρεθεί τρόπος να στηριχθούν οι οικονομίες των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από όλες από τον νέο κορωνοϊό. 

Διπλωματικές πηγές και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι μία διαμάχη της Ιταλίας με την Ολλανδία, σχετικά με τους όρους που θα έπρεπε να συνοδεύουν τη χορήγηση πιστώσεων στις χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μπλόκαρε την πρόοδο για τη συμφωνία σε ένα πακέτο μέτρων ύψους μισού τρισ. ευρώ. “Μετά από 16 ώρες συζητήσεων φτάσαμε κοντά σε μία συμφωνία, αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί”, δήλωσε ο Σεντένο, προσθέτοντας: “Διέκοψα το Eurogroup και θα συνεχίσουμε αύριο”.

“Μαύρος καπνός” και διακοπή συνομιλιών
Η συνάντηση του Eurogroup ξεκίνησε χθες το απόγευμα και διήρκεσε μέχρι τα μεσάνυχτα, προκειμένου να υπάρξουν διμερείς διαπραγματεύσεις, προσπαθώντας να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο μέτρων για να βοηθήσουν τις χώρες, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Ήλπιζαν να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο ύψους μισού τρισ. ευρώ για να περιορίσουν το οικονομικό πλήγμα, να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία και να αφήσουν πίσω τις διαφορετικές απόψεις που έχουν βλάψει τις σχέσεις τους.





Περισσότερα: emea

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου