Κοροναϊός - Βόρεια Κορέα: Οι νέες δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν


Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Οι διεθνείς οργανισμοί και οι εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας έχουν μείνει έκπληκτοι μπροστά στο «θαύμα». Η αδάμαστη Βόρεια Κορέα επισήμως υπερηφανεύεται ότι δεν έχει μόνο θύματα του COVID-19 αλλά και κανένα μολυσμένο κρούσμα.

Μηδέν, ζερό, νουλ. Με επίσημη ανακοίνωση της η Πιονκγιάνκ απορρίπτει κάθε υποψία ότι έχει πληγεί από το θανατηφόρο κορωνοϊό. Προφανώς τον έχει καταστείλει με μεθόδους που μόνο αυτή διαθέτει, συμπεριλαμβανομένων των αυστηρών ελέγχων της ελεύθερης έκφρασης και της λογοκρισίας στα ΜΜΕ.

Κανένα λοιπόν μυστήριο από ένα καθεστώς που αντί να προστατεύει τους πολίτες του, χειραγωγεί τις ζωές τους. Η απομονωμένη χώρα των 25 εκατ. κατοίκων με 1600χλμ συνόρων με τη Κίνα ισχυρίζεται ότι έλαβε γρήγορα δραστικά μέτρα, καθώς ο κορωνοϊός άρχισε να εξαπλώνεται στους γείτονες της.

Δεν λέει ψέματα. Ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου, επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς από και προς τη Γιουχάν, έθεσε προληπτικά σε μακροχρόνιες καραντίνες ξένους διπλωμάτες και χιλιάδες πολίτες ενώ ακύρωσε από τον Ιανουάριο κιόλας όλες τις διεθνείς πτήσεις, κλείνοντας ουσιαστικά τα σύνορα σε ξένους επισκέπτες.




Περισσότερα: youweekly

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου