Κοροναϊός - Ελλάδα: Το κυβερνητικό σχέδιο για την ύφεση και την απώλεια των κρατικών εσόδων


Η ύφεση σύμφωνα και με τα λεγόμενα του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι βαθιά για το 2020 ωστόσο οι διαβεβαιώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι πως η ελληνική οικονομία διαθέτει αρκετά «καύσιμα» για την επανεκκίνησή της.

Σε εβδομαδιαία βάση η παρακολούθηση της πορείας των εσόδων
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι οι μεγάλες απώλειες εσόδων σε συνδυασμό με την αύξηση των δαπανών που απαιτήθηκαν και απαιτούνται για τη διαχείριση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης αλλά και της στήριξης κοινωνικών ομάδων από το lockdown στην οικονομία λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα κατά την συνέντευξή του στην Καθημερινή σημείωσε ότι «το γενικό λογιστήριο του κράτους επεξεργάζεται μοντέλα τα οποία αναπροσαρμόζονται σε εβδομαδιαία βάση, ώστε να βλέπουμε και την πορεία των εσόδων και τα κρατικά μας διαθέσιμα, τα οποία ευτυχώς είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, αυτή την στιγμή, με ασφάλεια ποια θα είναι η ύφεση».

Θα αναπληρώσουμε τα χαμένα έσοδα του κράτους
Πάντως ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι με την προϋπόθεση πως η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις που τώρα περιμένουμε στη μάχη της αντιμετώπισης του κοροναϊού, «η ανάκαμψη το 2021 θα είναι μεγαλύτερη για την Ελλάδα από όση θα είναι η ύφεση του 2020».



Περισσότερα: in.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου