Cine-Κριτικές: Just Mercy ⭐⭐⭐⭐ ☆


Γράφει ο Γ.Τ

Ξεκινώντας να βλέπω το έργο είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι αυτό που παρακολουθώ βασίζετε σε αληθινή ιστορία. Αυτό από μόνο του προσδίδει ένα ενδιαφέρων στο ίδιο το έργο.

Η υπόθεση  συνοπτικά, έχει να κάνει με έναν δικηγόρο ο οποίος αναλαμβάνει την υπερασπιστική γραμμή ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο και σε κάποιες περιπτώσεις άδικα και όλο αυτό χωρίς να πληρώνεται. Στο επίκεντρο είναι η υπόθεση δολοφονίας μιας 18χρονης κοπέλας στην οποία κατηγορείτε ένας άντρας που αν και υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι αθώος, δεν τις βλέπει κανείς παρά μόνο ο νέος δικηγόρος που θα κάνει τα πάντα για να το αποδείξει.  

Αυτό που προσπαθεί να μας δείξει το έργο είναι πολύ συγκλονιστικό. Ποιος μπορεί να διανοηθεί αυτό που συνέβαινε στην Αλαμπάμα και πιθανών σε πολλές ακόμα πολιτείες της Αμερικής, ότι αρκετοί αθώοι άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο και τελικά έφυγαν άδικα.

Η πορεία του απόφοιτου και πλέον δικηγόρου Μπράιαν είναι μοναδική, γνωρίζοντας ότι παρακολουθώ αληθινά γεγονότα είναι συγκλονιστικό ότι υπήρξε άνθρωπος που δεν σκέφτηκε τα λεφτά αλλά την αθώωση ανθρώπων που θα πέθαιναν χωρίς να έχουν διαπράξει έγκλημα. Αυτός ο άνθρωπος αξίζει πραγματικά πολλά μπράβο.

Το έργο είναι λίγο μεγάλο αλλά καθόλου κουραστικό, Η πλοκή του εξαιρετική και σε κάνει να περιμένεις διακαώς να δεις την επιτυχία του δικηγόρου.


Οι ερμηνείες εξαιρετικές, έπιασα μπορώ να πω τον εαυτό μου σε δυο-τρία σημεία να συγκινείται με το δράμα των καταδίκων αλλά και τον αγώνα που έδινε ο δικηγόρος. 

Αυτό που εγώ κατάλαβα κατά την διάρκεια αν και δεν είμαι σίγουρος, είναι ότι τόνιζε την ρατσιστική συμπεριφορά ορισμένων ως προς τους μαύρους τους οποίους απλά με ένα κοίταγμα τους καταδίκαζαν, απαράδεκτο αν με ρωτάτε και πολύ φοβάμαι ότι και σήμερα συμβαίνει αυτό. 

Να πω σε αυτό το σημείο ότι παραλίγο να κόψω από την βαθμολογία και αυτό γιατί ενώ η ταινία τελείωσε όπως έπρεπε να τελειώσει, με άφησε με ένα πολύ σοβαρό ερώτημα, (δεν αναλύω για να μην δώσω σπόιλερ), ωστόσο σας συμβουλεύω να μην φύγετε αμέσως γιατί λίγα δευτερόλεπτα μετά το τέλος λύνεται και αυτή η απορία. Τι θέλω να πω; Υπάρχει extra content. 

Εν κατακλείδι:
Μια πολύ καλή αληθινή ιστορία που δεν πρέπει να την χάσει κανείς

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου