Cine-Κριτικές: A Hidden Life ⭐⭐⭐⭐☆


Γράφει ο Γ.Τ

Τι να πρώτο πω για αυτή την εξαιρετική ταινία,  από που να αρχίσω και που να τελειώσω δεν ξέρω πραγματικά.

 Ας ξεκινήσουμε λοιπών από το θέμα της ταινίας που είναι ο πόλεμος και η υποταγή, κατά κάποιο τρόπο, στον Χίτλερ.  Μας μεταφέρει λοιπών σε μια εποχή δύσκολη για την Αυστρία και το καταφέρνει με απόλυτη επιτυχία. Οι εικόνες,το περιβάλλον, το σκηνικό γενικότερα είναι αυτό που πρέπει και ο φακός το αποτυπώνει έτσι όπως πρέπει.  

Οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές, ενώ ο τρόπος που επικοινωνεί το πρωταγωνιστικό ζευγάρι είναι πολύ ιδιαίτερος και καταφέρνει να σε κρατήσει.

Δύο ακόμα πολύ καλές ερμηνείες είναι αυτές του Tobias Moretti και του Karl Markovics,  στον ρόλο του ιερέα και του δημάρχου αντίστοιχα. Να αναφέρω για όσους δεν γνωρίζουν ότι είναι το πρωταγωνιστικό δίδυμο στην τηλεοπτική σειρά του 1994-1996 "Υπαστυνόμος Ρεξ". Εγώ να πω ωστόσο ότι εξεπλάγην ευχάριστα όταν είδα αυτούς τους δύο καταξιωμένους ηθοποιούς να δουλεύουν ξανά μαζί. 


Η σκηνοθετική ματιά του πολυβραβευμένου Τέρενς Μάλικ στην τότε δύσκολη εποχή είναι πάρα πολύ καλή και έχει αποδώσει όσο θα έπρεπε τόσο ώστε να αισθάνομαι απόλυτα καλυμμένος με αυτό που βλέπω.

Τέλος θεωρώ πάρα πολύ καλό το γεγονός ότι μπορέσαμε να δούμε πως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν δέχθηκαν να δηλώσουν υποστηρικτές των ναζί και εν τέλη να πολεμήσουν για αυτούς και πως ήρθαν σε σύγκρουση με όλους για τα πιστεύω τους.

Εν κατακλείδι:
Μια πάρα πολύ καλή επιλογή που αν και κρατάει πολύ δε σε αφήνει να βαρεθείς.

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου